Lance ble rundlurt på målstreken

Så fikk han kjeft for å «ignorere» datteren. Se opptrinnet.

(Dagbladet): Lance Armstrong er blitt en høyst habil triahtlonutøver etter sykkelkarrieren, og søndag deltok han i Ironman70.3 i Texas (den halve distansen av den noe tøffere Ironman). 

Den pensjonerte toppsyklisten lå helt i tetsjiktet etter svømme- og sykledelen, men gikk litt tom for krefter på den avsluttende løpsetappen over 21 kilometer.

På oppløpet tok han seg tid til å vinke mot publikum på begge sider og dele ut «high fives», uvitende om at en deltaker hadde tatt opp jakten og kom i lange klyv bakfra.

Riktignok spiller det ikke noen stor rolle om man blir nummer seks eller sju - men Lance satte neppe pris på å bli passert akkurat på målstreken. Særlig når han tilsynelatende trodde han var alene.

Like etter målgang sto hans ti år gamle datter klar med medaljen. Men forsøkene på å oppnå kontakt med pappa var fånyttes: Stiv i blikket fortsatte Armstrong rett fram, mens datteren ropte både to og tre ganger på «dad».

På diverse blogger og nettsteder i USA får sykkellegenden tyn for å ignorere sin egen datter.

DAAAAAAAAAAAD: Armstrongs datter på ti år fikk ikke kontakt med pappa i målområdet. Foto: Ironman
DAAAAAAAAAAAD: Armstrongs datter på ti år fikk ikke kontakt med pappa i målområdet. Foto: Ironman Vis mer

Men i rettferdighetens navn ville vel de færreste vært på sitt mest oppmerksomme etter å ha gjennomført et blodslit som et triathlon unektelig er.

Lance vil da også ha seg frabedt den type beskyldninger.

- Til toskene som skriver at jeg med vilje «ignorerte» min egen datter i målområdet... det er under beltestedet, og dere bør skamme dere for å insinuere noe slikt. Jeg ville ALDRI gjort det mot noen av mine fem barn. Aldri, skriver han på Twitter.

Om selve løpet er Armstrong klar på at han må trene hardere.

- Det var veldig hardt, og jeg må bli sterkere om jeg ønsker å gå til topps. Sisteetappen var skuffende, sa Armstrong etter sjuendeplassen, ifølge Daily Mail.