Lance ble vekket grytidlig av dopingjegere

- Jeg ønsker all testing velkommen. Uansett tid, uansett sted.

IMPONERTE: Lance Armstrong imponerte da han kom på andreplass i triatlonet i Panama. Foto: AP Photo / Arnulfo Franco / Scanpix
IMPONERTE: Lance Armstrong imponerte da han kom på andreplass i triatlonet i Panama. Foto: AP Photo / Arnulfo Franco / ScanpixVis mer

(Dagbladet): I midten av februar svømte, syklet og løp Lance Armstrong inn til en sterk andreplass i triatlonet Ironman Panama.

I etterkant av løpet var det imidlertid flere som reagerte på at mannen som har vunnet Tour de France syv ganger ikke ble dopingtestet. Danske Rasmus Henning kom på fjerdeplass i det totalt 110 kilometer lange løpet, og var en av dem som reagerte sterkest.

- Jeg kan ikke huske sist man ikke testet topp tre, men bare fra fjerdeplass og nedover, som i dag. Det kan selvfølgelig være en tilfeldighet, men generelt er det skuffende hvis ikke topp tre testes etter alle konkurranser, for arrangørene holder tilbake premiepengene i 2-3 måneder inntil de får svar på prøvene. Topp tre henter hjem 75 prosent av premiepengene, så det gir ikke mening, sa dansken.

Natt til onsdag - 17 dager etter konkurransen i Panama - ble imidlertid amerikaneren testet da uanmeldte dopingjegere kom på besøk før klokka hadde rukket å bli syv.

- Ble vekket før klokka syv i dag tidlig for en uannonsert antidoping-kontroll av WTC (World Triathlon Corporation, journ. anm), skrev amerikaneren på Twitter i natt.

Amerikaneren fikk flere spørsmål om hvorfor han ble testet når han har lagt opp som idrettsutøver.

- [...] Vel, jeg har lagt opp som syklist, men er nå en profesjonell triatlon-utøver, skriver Armstrong.

Han skriver også at han aldri kommer til å motsette seg uannonserte dopingtester.

- Og for å ha sagt det, jeg ønsker all testing velkommen. Uansett tid, uansett sted.