Lance byttet startnummer da han så værmeldinga

Kan gi ham fordel i «internkampen» mot Contador.

TØRT: Lane Armstrong frykter regn, og ville derfor ha et tidlig startnummer. Men her, inne i denne tunellen, vil det uansett være tørt i ettermidag. Foto: AFP
TØRT: Lane Armstrong frykter regn, og ville derfor ha et tidlig startnummer. Men her, inne i denne tunellen, vil det uansett være tørt i ettermidag. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| • Direkte 16.00: Dagbladet.no følger årets første Tour de France-etappe

(Dagbladet.no) Illevarslende værmeldinger førte til at Lance Armstrong skrev seg opp tidlig på startlista, i håp om å unngå glatte Monaco-gater.

Tour de France åpner med en 15,5 kilometer lang tempoetappe i Monaco i ettermiddag, og normalt sett ville Armstrong startet seint sammen med de fleste favorittene. Astana-laget har derimot byttet om på to startnumre, slik at Armstrong og Levi Leipheimer nå starter ganske tidlig.

- Armstrong og Leipheimer ønsket faktisk selv å starte tidlig, selv om dette betyr at de får færre mellomtider å forholde seg til, sier Astana-talsmann Philippe Maertens til Cyclingnews.

Splitter rytterneÅrsaken til dette er en værmelding som truer med regn utover ettermiddagen, noe amerikanerne er svært lite lystne på å utsette seg for.

Derfor starter Armstrong som nummer 18 og Leipheimer som nummer 38. Lagene står fritt til å bytte om på de ni startnummerne de har fått utdelt av Tour-ledelsen.

- Det er også gunstig for oss å splitte de fire rytterne vi har som er gode temposyklister. Da er vi bedre rustet hvis det blir regn, for da kan det hende noen av rytterne våre slipper unna de våte veiene. Men vi vet selvfølgelig ikke om det blir regn engang, sier Maertens.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer