- Lance dopet seg i en årrekke

Eks-legen med nye sjokkavsløringer.

(Dagbladet.no): Lance Armstrongs tidligere lege, kommer med sjokkavsløringer i et intervju med den franske avisa L\'Equipes torsdagsutgave.

- Lance Armstrong brukte dopingmidler i en årrekke. Lance ville ha meg til å holde kjeft, men nå snakker jeg ut, sier Prentice Steffen til L\'Equipe ifølge Nettavisen, og kommer samtidig med avsløringer om resten av sykkelsporten.

- Over grensa

Steffen var lege for Motorola-laget, som  Armstrong syklet for tidlig på 90-tallet. Han hevder at det fortsatt brukes doping i sykkelsporten.

- Det gjelder syklister fra flere av teamene som deltok i årets Tour de France. De kjører med hematokritverdier på mellem 55 og 60. Grenseverdien er 50, sier han. 

- Den verdien får de fordi de bruker både EPO og bloddoping. Men dette er umulig å påvise på grunn av nye, skjulte metoder, har jeg fått opplyst av velinformerte kilder hos de ulike sykkelteamene.  Stoffene er svært lett å få tak i. Og det er nesten helt umulig å avsløre dem med de nåværende metodene slik som de ulike teamlegene arbeider.

Steffen, som i dag jobber for et amerikansk amatørlag, sier han har mistet troen på sykkelsporten.

- Er optimist

- DOPET LENGE: Lance Armstrongs tidligere lege, sier Tour de France-kongen har dopet seg i en årrekke. Foto: AP/Scanpix
- DOPET LENGE: Lance Armstrongs tidligere lege, sier Tour de France-kongen har dopet seg i en årrekke. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Jeg snakker ut om denne saken fordi jeg elsker sykkelsporten. Men jeg har bestemt at jeg vil slutte å jobbe med sykkel om Lance Armstrong og hans tidligere teamkollega Tyler Hamilton slipper unna dopingstraff av den internasjonale sportsdomstolen CAS. 

- Dersom Hamilton slipper fri, og det ikke blir opprettet sak mot Armstrong, slutter jeg, slår Steffen bombastisk fast. Men jeg er optimist, for de nye, moderne testmetodene i dag kan påvise dopmisbruk i prøver tatt for flere år tilbake.

Prentice Steffen ville egentlig gå ut med opplysningene i 2001, og gjorde et intervju med den engelske avisa The Sunday Times. Avisa valgte til slutt å ikke trykke artikkelen.