Lance frykter bare fall og brudd

Lance Armstrong har god kontroll på den gule ledertrøya. Og det er kun et velt eller en ulykke som kan føre til at amerikaneren ikke står med den gule ledertrøya på Champs-Elysees neste søndag.

Amerikaneren har ikke veltet, ikke vært plaget med dehydrering eller blitt direkte truet av sine konkurrenter. Armstrong har dessuten klart å forsvare seg på de dagene laget ikke fungerte.

Nå ser det ut til at kun et velt eller en dramatisk formsenkning skal ødelegge for 33-åringens sjuende strake seier i Tour de France.

Ser lovende ut

– Det er sikrere nå, men ikke 100 prosent. Vi må fortsatt kjøre forsiktig og det er fortsatt harde dager i vente. Du vet aldri. Du kommer inn i en by og kjører svingen for raskt og vips så har du brukket kravebeinet. Der og da er Tour de France over. Du må være realistisk. Vi har en uke igjen, og mye kan komme i veien, sier Armstrong.

Han inkluderer altså ikke sine hardeste rivaler som potensielle farer.

Den nærmeste er italieneren Ivan Basso som ligger to minutter, 46 sekunder bak. Jan Ullrich sykler for tiden under par og er fem minutter og 58 sekunder bak. Aleksandre Vinokourov ligger hele ni minutter og 38 sekunder bak.

Mellom disse ligger dansken Michael Rasmussen på en tredjeplass. Han er tre minutter og ni sekunder bak Armstrong.

Dansken har allerede klatretrøya, og selv om han ligger relativt nær amerikaneren i den gule ledertrøya, er det få som venter at dansken skal klare å hamle opp med den seksdobbelte Tour de France-vinneren.

TOMMEL OPP: Lance Armstrong er selvsikker. Her sammen med lagkamerat og gårsdagens etappevinner George Hincapie, før dagens treningsøkt. Foto: SCANPIX/EPA
TOMMEL OPP: Lance Armstrong er selvsikker. Her sammen med lagkamerat og gårsdagens etappevinner George Hincapie, før dagens treningsøkt. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Rasmussen er nemlig for svak i tempo.

Fortsatt harde etapper igjen

Og den siste uka i Tour de France er på ingen måte avslappende. Det gjenstår et tøft fjell i Pyreneene, et par andre klatreetapper og en lagtempo. Men Armstrong var meget sterk i lagtempoetappen og over fjellene i fjorårets utgave av Tour de France.

Og når Discovery Channels sportssjef Johan Bruyneel blir spurt om Armstrong har slitt i årets etapperitt, svarer han med et smil:

– Egentlig ikke.

Så er da 33 år gamle Lance Armstrong i sitt livs form og bedre enn noen gang?

– Kanskje. Men vanskelig å si, smiler amerikaneren.

(ANB-AP)

HVILE OG VASK: Lance Armstrong med skittentøyet på hviledagen.