- Lance har lurt alle

Tour de France-sjefen krever forklaring.

Tour de France-direktør Jean-Marie Leblanc beskylder Lance Armstrong for å ha lurt en hel sportsverden og krever at den sjudobbelte mesteren forklarer seg.

- For første gang har noen vist meg at Armstrong brukte stoffet EPO i 1999. Dette er ikke lenger bare rykter, insinuasjoner, men fakta, sier Leblanc til den franske avisen LEquipe.

- LEquipe viser at jeg ble lurt. Vi ble alle lurt, legger han til.

Armstrong har benektet at han har brukt EPO som den franske avisen skrev om i sin tirsdagsutgave. Avisen skriver at tester viser spor av stoffet EPO i seks av urinprøvene amerikaneren avla i 1999. Stoffet var på listen over ulovlige stoffer, men det fantes ingen tester som kunne spore det på den tiden.

Beskyldningene kom fram i fjor da laboratoriet utenfor Paris brukte prøvene for å perfeksjonere EPO-testene. Antidoping-laboratoriet i Chatenay-Malabry har lovet å gi resultater fra prøvene til verdens antidopingbyrå (WADA), men kun dersom de aldri bruker dem til å straffe utøverne.

Leblanc anbefaler at i framtiden skal urinprøver bli lagret slik at de kan bli testet igjen når nye testmetoder foreligger. (ANB-AP)

«ARMSTRONGS LØGN»: Sjefredaktøren i den franske sportsavisa L\'Equipe, Michel Dalloni, viser fram dokumentasjonen på at Armstrong brukte EPO i 1999. Nå vil Tour-sjefen ha syklisten på banen.