- Lance jukset, jeg jukser ikke. End of story

Chris Froome langer ut dopingbeskyldningene.

DOPINGSPØRSMÅL: - Jeg synes det er trist at vi sitter her dagen etter min største seier og snakker om doping, sa Chris Froome under dagens pressekonferanse. Foto: NTB Scanpix
DOPINGSPØRSMÅL: - Jeg synes det er trist at vi sitter her dagen etter min største seier og snakker om doping, sa Chris Froome under dagens pressekonferanse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ORANGE (Dagbladet): I dag har rytterne i Tour de France hviledag, etter at de i går tok seg opp til "Det skallede fjellet", Mont Ventoux.

Først over målstreken kom Sky-kaptein Chris Froome i ensom majestet, og økte ledelsen til sine konkurrenter i sammendraget.

Britens gode form og prestasjoner så langt i Touren har ført til at spørsmålene har haglet mot Froome og om han bruker doping.

Og ikke overraskene ble doping hovedtema på Sky-lagets pressekonferanse i formiddag.

- Jeg synes det er trist at vi sitter her dagen etter min største seier og snakker om doping. Jeg og lagkameratene mine har overnattet på vulkaner, og vært borte fra familiene våre i månedsvis for å bli klare for dette løpet, og så blir jeg beskyldt for å være en løgner og en doper. Det er ikke riktig, sier en oppgitt Froome.

Armstrong-sammenligning Da briten måtte svare på spørsmål om han blir beæret av å bli sammenlignet med stor-doperen Lance Armstrong. Amerikaneren vant Tour de France sju ganger, men har innrømmet å ha drevet med systematisk doping, og er blitt fratatt alle sine seire.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer