- Lance jukset, jeg jukser ikke. End of story

Chris Froome langer ut dopingbeskyldningene.

 DOPINGSPØRSMÅL: - Jeg synes det er trist at vi sitter her dagen etter min største seier og snakker om doping, sa Chris Froome under dagens pressekonferanse. Foto: NTB Scanpix
DOPINGSPØRSMÅL: - Jeg synes det er trist at vi sitter her dagen etter min største seier og snakker om doping, sa Chris Froome under dagens pressekonferanse. Foto: NTB ScanpixVis mer

ORANGE (Dagbladet): I dag har rytterne i Tour de France hviledag, etter at de i går tok seg opp til "Det skallede fjellet", Mont Ventoux.

Først over målstreken kom Sky-kaptein Chris Froome i ensom majestet, og økte ledelsen til sine konkurrenter i sammendraget.

Britens gode form og prestasjoner så langt i Touren har ført til at spørsmålene har haglet mot Froome og om han bruker doping.

Og ikke overraskene ble doping hovedtema på Sky-lagets pressekonferanse i formiddag.

- Jeg synes det er trist at vi sitter her dagen etter min største seier og snakker om doping. Jeg og lagkameratene mine har overnattet på vulkaner, og vært borte fra familiene våre i månedsvis for å bli klare for dette løpet, og så blir jeg beskyldt for å være en løgner og en doper. Det er ikke riktig, sier en oppgitt Froome.

Armstrong-sammenligning Da briten måtte svare på spørsmål om han blir beæret av å bli sammenlignet med stor-doperen Lance Armstrong. Amerikaneren vant Tour de France sju ganger, men har innrømmet å ha drevet med systematisk doping, og er blitt fratatt alle sine seire.

- Jeg vil ikke si beæret, men jeg tok det som et kompliment. Det er klart at Lance vant jo disse løpene, men å sammneligne med med Lance.... Lance jukset, jeg jukser ikke. End of story, sier Sky-kapteinen irritert.

I går anklaget en dansk sportsredaktør Froome for å være dopet, og mente han ikke bruke 47,15 minutter på de siste 15 kilometreen opp til den 1912 meter høye toppen.

Nettopp sånne holdninger gjør at Sky-sjef Dave Brailsford ikke tok seg tid til lange feiringen på toppen av Mont Ventoux i går.

Brailsford forteller at han hoppet og jublet idet Chris Froome krysset mållinja, før han måtte forberede seg på en ny storm av doping-spørsmål.

- Okay, der gikk mine fem sekunder med glede, la oss begynne med dopingspørsmålene, sier Brailsford om hva han tenkte etter målgang.

Sky-sjefen spurte også retorisk hva de kan gjøre for å kunne bevise at de er rene.

- Jeg er helt åpen, jeg vet med meg selv at jeg har trent ekstremt hardt, og at løpet i går er et resultat av min besluttsomhet. Det har vært en lang kamp for meg å komme hit, så jeg kan ikke snakke om doping, fordi jeg vet ikke noe om det.  Jeg er utrolig stolt av hva jeg har oppnådd, bedyrer Froome selv.