Lance mister sentral lagkamerat

Leipheimer er ute av Touren.

LANDSMENN OG LAGKAMERATER: Levi Leipheimer må trekke seg fra Tour de France, det er særdeles dårlige nyheter for Lance Armstrong. Foto: AFP
LANDSMENN OG LAGKAMERATER: Levi Leipheimer må trekke seg fra Tour de France, det er særdeles dårlige nyheter for Lance Armstrong. Foto: AFPVis mer

Direkte 12.25: Følg den 13. etappen i vårt livestudio

(Dagbladet.no) Lance Armstrong har nå mistet en helt sentral støttespiller i jakten på den gule Tour de France-trøya, etter at Levi Leipheimer har kastet inn håndkleet.

Leipheimer falt mot slutten av gårsdagens etappe og i dag tidlig ble det klart at han ikke kan fortsette.

- Våknet opp til dårlige nyheter. Levi er ute med et brukket håndledd. Faen, skriver Lance på sin Twitter-profil.

Ingen i Astana-leiren hadde trodd at skaden var så alvorlig. Etter gårsdagens etappe skrev Leipheimer på Twitter-sida si at han regnet med å kunne fortsette i Touren.

- Jeg er ok, folkens. Håndleddet er vondt, men ingenting er brukket. Jeg har mistet litt hud, men dette kunne lett vært mye verre, skrev amerikaneren.

I dag tidlig måtte han legge ut en ny melding:

- Håndleddet er brukket. Jeg kan ikke beskrive hvor skuffet jeg er.

Levi Leipheimer er ikke bare en hjelperytte for Lance Armstrong, han står definitivt på egne bein også. Astana-rytteren ligger på fjerdeplass i sammendraget, 31 sekunder bak tredjemann Armstrong og 39 sekunder bak ledermann Rinaldo Nocentini.

Men at Leipheimer er en viktig mann for Armstrong, er det ingen tvil om. Landsmennene kjenner hverandre godt, og det svekker definitivt vinnersjansene til Lance at han ikke får med seg kameraten over fjellene.