SPONSORFLUKT: Lance Armstrong fortalte til Oprah Winfrey at han mistet sponsorer verdt 75 millioner dollar bare på kort tid etter at dopingsaken kom på banen. Her er Lance sammen med sønnen Luke Armstrong. Foto: AP Photo/Peter Dejong
SPONSORFLUKT: Lance Armstrong fortalte til Oprah Winfrey at han mistet sponsorer verdt 75 millioner dollar bare på kort tid etter at dopingsaken kom på banen. Her er Lance sammen med sønnen Luke Armstrong. Foto: AP Photo/Peter DejongVis mer

Lance mistet sponsorer verdt 75 millioner dollar

På bare noen få dager.

(Dagbladet): Lance Armstrong fortalte blant annet at han vil tilbake på idrettsbanen, og at familien hans tok dopingavsløringene svært tungt da del to av intervjuet hos Oprah Winfrey ble vist i natt.

- Om jeg vil løpe maraton som 50-åring? Så klart jeg vil det, sier den tidligere syklisten.

Men han snakket også om hvor tøft det var å miste kontrollen over sin egen kreftorganisasjon, Livestrong - og hvordan det var å skuffe fansen.

- Jævlig vondt
- De ringte meg og sa at jeg var ferdig som styreleder. Noen uker senere ba de meg om å bryte helt med stiftelsen. Det gjorde jævlig vondt, sier Armstrong.

Også flere store sponsorer, deriblant Nike, flyktet fra den tidligere sykkelstjernen.

- Det var en onsdag. Nike ringte, og sa de trakk seg helt ut, sier Armstrong.

- Du kan se på den ene eller de to dagene folk (sponsorene) dro. Jeg liker ikke å tenke på det, men det kostet meg 75 millioner dollar, sier Armstrong.

- Et bedre menneske
Armstrong trakk fram to hendelser da Oprah ville vite om ekssyklisten var til å stole på i framtida.

- Er du blitt et bedre menneske?

- Uten tvil, uten tvil. Da jeg fikk kreftdiagnosen kom jeg tilbake som et bedre menneske, men så mistet jeg fotfeste. Dette er andre gangen at jeg kommer tilbake. Jeg kan ikke miste fotfestet igjen. Bare jeg kan kontrollere det som skjer, og jeg er ikke i en posisjon til å love noe. Den største utfordringen i tida som kommer er å ikke rote det til igjen, sier Armstrong.

Benektet donasjon
Personer knyttet til Armstrong er anklaget for å ha forsøkt å bestikke USADA med en donasjon i millionklassen. Armstrong avviste dette.

- Det stemmer ikke. Det står ingenting om dette i USADA-rapporten. Nettopp fordi det ikke stemmer, forteller 41-åringen.