SISTE TUR OPP CHAMPS ELYSEES: Lance Armstrong har fortsatt fans i Frankrike. Foto: REUTERS/Francois Lenoir
SISTE TUR OPP CHAMPS ELYSEES: Lance Armstrong har fortsatt fans i Frankrike. Foto: REUTERS/Francois LenoirVis mer

Lance skal til Bahamas og drikke øl

Kommer ikke til å gråte og innrømme doping.

||| (Dagbladet): Lance Armstrong endte årets Tour de France på 23. plass - 40 minutter bak gul trøye-vinner Alberto Contador.

Nå er det helt slutt for 38-åringen, han tar farvel med sykkelsporten for andre gang. Han forlater likevel Paris som en vinner, Radioshack-teamet tok lagseieren.

Nå venter en ferie, sol og strand

- Akkurat nå skal jeg til Bahamas. Jeg skal slenge beina opp og glemme sykling en liten stund. Jeg skal drikke litt kald øl. Bygge sandslott med ungene, sier Armstrong til nyhetsbyrået AP.

Armstrong legger opp med sju Tour de France-seirer. Han kom tilbake for å vinne den åttende i 2009. Nå er det helt slutt.

Dopingpåstander
- Jeg har fått konkurrert nok for de neste 40 årene. Det holder til jeg er 80, og da tror jeg ikke at jeg ønsker å gjøre comeback, sier Armstrong.

Årets tour ble preget av uhell -  og gamle dopingsaker som fikk nytt liv i USA.

Han punkterte, krasjet og ble frakjørt. Og underveis i rittet fikk han vite at føderale myndigheter i USA har satt i gang etterforskning av ham.

Alt på grunn av Floyd Landis dopingpåstander. Armstrong tar det med knusende ro, han mener landsmannens påstander ikke henger på greip.

VIL HUSKE SØNN-BESØK: Her holder Armstrong lille Max, som var på besøk på en av hviledagene. Foto: AFP/NATHALIE MAGNIEZ
VIL HUSKE SØNN-BESØK: Her holder Armstrong lille Max, som var på besøk på en av hviledagene. Foto: AFP/NATHALIE MAGNIEZ Vis mer

- Dette handler bare om noen som vil ødelegge livene til andre, sier Armstrong som har hyret en stjerneadvokat for å håndtere anklagene.

- Jeg kan forsikre dere om at det ikke kommer en gråtkvalt innrømmelse fra meg. Jeg er 100 prosent trygg. Jeg vet hva jeg har gjort, og hva jeg ikke har gjort.

Når han nå er ferdig med blodslitet ser han at årets tour langt fra var vellykket, at han gjerne kunne latt være å delta.

Kunne ikke trekke seg
Å gi seg var aldri noe han vurderte.

- Jeg kunne ikke trekke meg. Jeg kunne sagt at dusinvis med ting gikk feil, men jeg forpliktet meg til dette. Resultatet var ikke ideelt, men det ville vært en grov feil å svikte laget, å svikte sponsoren og fansen, sier Armstrong.

Utover Bahamas-turen er det usikkert hva Armstrong skal fylle dagene med, ved siden av driften av Livestrong-stiftelsen.

De 2,5 millionene som følger 38-åringen på twitter må regne med lite nytt den nærmeste tida.

- Jeg gir meg på twitter for en stund, jeg må bare bort.

Det spørs om Armstrong er helt ferdig med sykkel, det er blitt spekulert i om han kommer til å stille i et beinhardt terrengsykkelritt i Colorado i august.

FARVEL: Armstrong mener lagseieren til Radioshack reddet touren for ham personlig. Foto: REUTERS/Francois Lenoir
FARVEL: Armstrong mener lagseieren til Radioshack reddet touren for ham personlig. Foto: REUTERS/Francois Lenoir Vis mer

Dessuten har veteranen hintet om at triatlon er en sport han kan gjøre comeback i. Han har i tillegg trent på Hawaii, der hvor Ironman-mesterskapet arrangeres.

Jernmann
Tidligere i sommer avslørte Armstrong at han i så fall ville starte med halve distansen, skriver USA Today.

- Hvis jeg vil konkurrere der, må jeg fokusere på de lengre distansene, fordi de har tøffere sykkelstrekninger som passer meg.  

På vei til Bahamas velger amerikaneren å stryke de dårlige minnene fra årets tour.

- Jeg kan selvsagt ikke huske den gule trøya, men jeg vil huske laget. Vi gravde dypt for å vinne. Det betyr noe, for oss og sponsorene. Og jeg vil ikke glemme at jeg hadde med sønnen min på touren i ei uke. Jeg glemmer ikke uflaksen, og i hvert fall ikke veltene. Men det er ikke det jeg tar med meg videre.

DOPING Floy Landis har forklart at han var vitne til dopingbruk hos gamleteamet til Armstrong. Foto: AP/NZPA
DOPING Floy Landis har forklart at han var vitne til dopingbruk hos gamleteamet til Armstrong. Foto: AP/NZPA Vis mer