Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lance slipper straff

Men sykkelforbundet bestrider ikke EPO-bruk.

Selv om Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) erkjenner at Lance Armstrong skal ha brukt dopingpreparatet EPO under Tour de France i 1999, vil det ikke straffe ham.

- Vi bestrider ikke gyldigheten av de seks skjemaene som ble offentliggjort i L\'Equipe. Dette var seks av skjemaene som ble gitt av vår medisinske sjef Mario Zorzoli, sier UCI-president Pat McQuaid.

Skjemaene viser at Armstrong skal ha brukt det prestasjonsfremmende hormonet EPO under Tour de France i 1999. Dette var første gang amerikaneren vant verdens hardeste sykkelløp. Han vant det senere ytterligere seks ganger.

UCIs regler tilsier at forbundet kan straffe en utøver dersom det viser seg at denne har avlagt en positiv prøve. Men McQuaid sier at det ikke vil være aktuelt å straffe texaneren nå. Lance Armstrong la opp som proffsyklist etter fjorårets Tour de France.

En av grunnene til at det ikke vil bli satt i gang sak mot amerikaneren er at det ble gjort en avtale med syklistene om at disse blodprøvene kun ville bli brukt til forskning.

- Prosedyren som ble brukt på disse prøvene er kun for forskning. Laboratoriet har ikke fulgt den prosedyren som brukes ved vanlig testing av dopingprøver, forklarer McQuaid.

(ANB)

SLIPPER STRAFF: Lance Armstrong ble avslør av fransk avis, men blir ikke straffet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media