Lance truer med comeback

For å tilbakevise dopingbeskyldningene.

Lance Armstrong kan komme til å gjøre et svært uventet comeback i neste års Tour de France - for å irritere alle dem som beskylder ham for dopingbruk.

Tour de France-kongen la opp som toppsyklist etter at han tok sin sjuende strake seier i verdens mest prestisjefylte etapperitt i sommer.

Siden seiersferden inn mot Paris har dopingbeskyldningene igjen haglet mot amerikaneren. Nå antyder sykkelkongen fra Austin i Texas at kritikerne kan være i ferd med å provosere frem et comeback.

- Jeg vurderer det. Det er kanskje den beste måten å irritere dem på, sier Armstrong i et intervju med avisen The American Statesman.

På direkte spørsmål om hvor alvorlig trusselen om en ny Tour de France er, svarer han:

- Jeg trener hver eneste dag!

Bruyneel bekrefter

Uttalelsene bekreftes av sportsdirektør Johan Bruyneel i Armstrongs lag, Discovery Channel.

- Uttalelsen fra Lance stemmer. Vi hadde noen fester etter Touren og deretter reiste Lance på ferie. Noen uker etter ringte han meg for å fortelle at han var tilbake på sykkelen, sier han til cyclingnews.com.

- Lance fortalte at han kjedet seg og at han savnet treningen, tilføyer Bruyneel.

Om sjansene for at Armstrong dukker opp i Frankrike neste sommer, er sportsdirektøren nøktern:

- Jeg utelukker ikke comeback i 2006, men kan ikke bekrefte noe før jeg har snakket med han selv. Men ingenting er umulig.

Ser på saken

Den er den franske sportsavisen L\'Equipe som de siste ukene har brukt mye spalteplass på Lance Armstrongs påståtte dopingbruk. Avisen hevder at seks av urinprøvene den sjudobbelte mesteren avga i forbindelse med Tour de France i 1999, inneholder spor av det prestasjonsfremmende stoffet EPO.

De omtalte dopingprøvene skal ha vært nedfrosset siden 1999, men ble i fjor tatt fram og analysert på nytt ved det nasjonale franske dopinglaboratoriet.

Avsløringene i L\'Equipe har skapt voldsomme reaksjoner i sykkelmiljøet. Tour de France-direktør Jean-Marie Leblanc gikk til kraftig angrep på amerikaneren - og beskyldte ham for å ha ført alle bak lyset. På toppen av det hele mente han at Armstrong skyldte fansen en forklaring.

Sjefen for Det internasjonale antidopingbyrået (WADA), Dick Pound, sa så sent som mandag at han føler seg overbeist om at Lance Armstrong har brukt dopingmidler.

Beklager brist på anonymitet

Armstrong har på sin side avvist påstandene kategorisk. Han hevder den franske sportsavisen driver en heksejakt på ham, og har lovet på tro og ære at han aldri har brukt EPO i forbindelse med konkurranser.

I tillegg er legenden fra Austin i Texas sterkt kritisk til at ikke dopingprøvene hans fra 1999 forble anonyme. WADA-laboratoriumet i Frankrike burde også innhentet tillatelse fra ham før prøven ble brukt til eksperimenter eller i forskning, mener Armstrong.

Det siste får han langt på vei medhold i fra UCI-hold. Det internasjonale sykkelforbundet har beklaget at utøverens anonymitet ble brutt i Armstrongs tilfelle. Samtidig har forbundet besluttet å etterforske påstandene om positive dopingprøver under Tour de France i 1999. En konklusjon i etterforskningen er ventet en av de nærmeste dagene.

(ANB)

KAN STILLE OPP IGJEN: Lance Armstrong vil muligens slå tilbake - på sykkelen.