Lance twitrer om Thor før hjemme-etappen

Tror Hushovd kan vinne spurt i dag.

GOD TONE: Lance Armstrong og Thor Hushovd fikk snakket en del sammen i hver sin ledertrøye under Tour de France for fire år siden, da Lance deltok forrige gang. I dag tror Armstrong Hushovd blir en mann å regne med på en etappe som fort kan ende i massespurt. Foto: SCANPIX/EPA/GERO BRELOER
GOD TONE: Lance Armstrong og Thor Hushovd fikk snakket en del sammen i hver sin ledertrøye under Tour de France for fire år siden, da Lance deltok forrige gang. I dag tror Armstrong Hushovd blir en mann å regne med på en etappe som fort kan ende i massespurt. Foto: SCANPIX/EPA/GERO BRELOER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Følg femte etappe direkte i livestudio fra kl. 12.45!

(Dagbladet.no): Thor Hushovd står foran en spesiell etappe rent personlig i dag, når Tour de France-rytterne tar fatt på 196,5 km inn mot Perpignan.

Perpignan ligger like ved Hushovds gamle hjemsted Le Boulou, der nordmannen bodde i seks år som Credit Agricole-rytter, og oksen fra Grimstad har mange fans i området.

Nettopp derfor utroper Lance Armstrong Hushovd som en av de store favorittene til spurtseier i dag, på sitt sedvanlige vis, via Twitter.

«Jeg forventer en massesprint. Thor H bodde i Perpignan i lang tid og ønsker sterkt en seier. Cav vil imidlertid bli vanskelig å slå», skriver Astana-legenden.

Kvålsvoll usikker på laginnsatsen
Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll bekrefter at dagens etappe er spesiell for nordmannen.

- Thor føler seg bra og gleder seg, og dette er jo nesten hjemme for ham. Han har blant annet et sykkelløp kalt opp etter seg i Le Boulou, og har masse fans der, sier Kvålsvoll til Dagbladet.

Han er derimot ikke like sikker som Lance på at vi kan vente oss en massespurt.

- Dagen etter lagtempo er alltid spesiell. Det ble kjørt hardt i går, og lagtempo er lagtempo - hardt. Jeg er også usikker på hvor mye Saxo Bank kommer til å jobbe for den gule trøya nå, og på hvor mye Columbia, som har brukt mye krefter, har å kjøre med. Da blir det opp til andre lag å ta ansvar for å holde farta oppe foran, og der har det vært et taktisk spill hittil, sier Kvålsvoll, som altså ser for seg gode muligheter for et brudd.

- Cervelo har ikke et lag som kan holde farta oppe for Thor sin skyld, dede kjører for to kapteiner. Samtidig er det mye vind også i dag, og det er åpent over et veldig langt strekke mot slutten, sier Hushovds trener.

Dermed kan vi fort vente oss liknende scener som dagen før i går, da knappe 30 ryttere utnyttet sidevind til å komme seg unna resten, noe som førte til Columbia-show og Astana-splittelse mot slutten.

Men dersom Lance Armstrong får rett, og vi får en spurt mot slutten av den relativt flate etappen inn mot Perpignan, vil alles øyne igjen rettes mot Mark Cavendish og Thor Hushovd.

Cav ikke uslåelig
«Manxman» har vært suveren i spurtene hittil i Touren, men Hushovd står fortsatt på at Cavendish ikke er uslåelig.

- Uslåelig? Nei, men definitivt hard å slå. Han har vist han er rask, og har et strålende lag, men han vil ikke vinne hver spurtetappe, sier nordmannen.

- Jeg var litt for treig på den andre etappen, og fant ikke helt den riktige posisjonen. Jeg følte meg sterkere på den tredje etappen, men hadde akkurat ikke nok. Femte etappe føler jeg er perfekt for meg. Det handler om overraskelsesmomentet, jeg kan ikke regne med like mange ryttere til å hjelpe meg i spurtene, så jeg er nødt til å finne en posisjon der jeg kan slå ham. Mentalt sett vet jeg at jeg kan slå ham, jeg har allerede slått ham i Tour of California da alle sa han var ustoppelig, og jeg kan gjøre det samme i Frankrike, sier Hushovd.

Som er enig med Atle Kvålsvoll i at vinden kan bli avgjørende.

- Hovedutfordringen er vinden. Etappen er nesten flat, med bare to små stigninger ved Narbonne. Men det kommer til å blåse sterkt, noe som vil gjøre etappen svært nervøs og veldig rask. Som lag er vi nødt til å ligge foran, sier Hushovd ifølge Cyclingnews.

TOUR DE FRANCE

Sammenlagt (gul trøye):
1) Fabian Cancellara, Sveits (Saxo Bank) 9.50.58, 2) Lance Armstrong, USA (Astana) samme tid, 3) Alberto Contador, Spania (Astana) 0.19 min. bak, 4) Andreas Klöden, Tyskland (Astana) 0.23, 5) Levi Leipheimer, USA (Astana) 0.31, 6) Bradley Wiggins, Storbritannia (Garmin) 0.38, 7) Haimar Zubeldia, Spania (Astana) 0.51, 8) Tony Martin, Tyskland (Columbia) 0.52, 9) David Zabriskie, USA (Garmin) 1.06, 10) David Millar, Storbritannia (Garmin) 1.07.
De norske: 23) Arvesen 2.05, 38) Hushovd 2.59.

Poeng (grønn trøye):
1) Mark Cavendish, Storbritannia (Columbia) 70, 2) Hushovd 54, 3) Samuel Dumoulin, Frankrike (Cofodis) 36.

Klatrer (rødprikket trøye):
1) Jussi Veikkanen, Finland (Francaise des Jeux) 9, 2) Martin 6, 3) Koen de Kort, Nederland (Skil-Shimano) 6.

Ungdom (hvit trøye):
1) Martin 10.38.59, 2) Roman Kreuziger, Tsjekkia (Liquigas) 0.39 min. bak, 3) Vicenzo Nibali, Italia (Liquigas) 0.44.

Lag (gule nummer):
1) Astana 30.20.33, 2) Saxo Bank (Arvesen) 2.33 min. bak, 3) Columbia 2.45,
... 9) Cervélo (Hushovd) 3.48.

• Rittet avsluttes 26. juli i Paris.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer