Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Lance vil få det bedre med seg selv om han sier sannheten

Tyler Hamilton mener Armstrong må stå frem.

(Dagbladet): Lance Armstrongs tidligere lagkamerat Tyler Hamilton håper Lance Armstrong forteller sannheten om det det amerikanske antidoping-byrået omtaler som «det mest sofistikerte, det mest profesjonaliserte og det mest suksessfulle dopingprogrammet sportsverdenen har sett».

USADA publiserte i går bevisene de har mot Armstrong og US Postal-laget. Sammendraget av rapporten er på 200 sider. Den fulle rapporten er på over 1000 sider. I den vitner elleve av Armstrongs tidligere lagkamerater mot ham. USADA omtaler bevismengden som «overveldende».

- Vi har alle fortalt sannheten av forskjellige grunner. Kanskje vil Lance Armstrong en dag være komfortabel med å fortelle sannheten. Bevisene er allerede der for alle å se. Vi var lagkamerater i fire år. Jeg så det. Vi dopet oss sammen, sier Hamilton til BBC.

Sofistikerte doktorer - Forhåpentligvis vil han fortelle sannheten. Jeg mener det vil være det beste for sporten, og det beste for ham. Jeg tror han vil føle seg bedre hvis han sier sannheten, sier Hamilton som nylig ga ut boken «The Secret Race» der han beskriver hvordan de alltid var i forkant av dopingkontrollørene.

- Vi hadde sofistikerte doktorer som jobbet for oss ryttere. Doktorene våre var alltid ett eller to steg foran doptestene. De visste hvordan en skulle lure dem. Vi bare fulgte de enkle reglene de ga oss, og hvis vi gjorde som de sa ville testene være negative i 99 - hvis ikke 100 - av 100 ganger, sier Hamilton.

VAR VENNER: Tyler Hamilton og Lance Armstrong var lagkamerater i fire år. Hamilton prøvde siden å utfordre Armstrong, men lyktes ikke. Foto: Reuters / Vincent Kessler / NTB Scanpix
VAR VENNER: Tyler Hamilton og Lance Armstrong var lagkamerater i fire år. Hamilton prøvde siden å utfordre Armstrong, men lyktes ikke. Foto: Reuters / Vincent Kessler / NTB Scanpix Vis mer

Armstrong - som blir beskrevet nærmest som en mafiaboss i USADA-rapporten - har ennå ikke uttalt seg om saken. I går kveld tvitret han følgende:

- Hva jeg gjør i kveld? Er med familien, uanfektet, og tenker på dette, skrev Armstrong og lenket til denne Livestrong-bloggposten.

Rystet Sky-sjef Team Sky-sjef Dave Brailsford mener rapporten til USADA er rystende.

- Det er sjokkerende, det får kjeven til å falle til bakken og det er veldig ubehagelig og gir en vond smak i munnen. De som ikke sier det, de lyver, sier Brailsford ifølge The Guardian.

- En kan se hvordan sporten havnet på ville veier og ble mer og mer ekstrem fordi det var så systematisk og alle så ut til å gjøre det da. Sporten havnet på fullstendig ville veier, den mistet sitt moralske kompass.

HAR SKREVET BOK: Tyler Hamilton har skrevet bok om sin sykkelkarriere. Foto: AP Photo / Bebeto Matthews / NTB Scanpix
HAR SKREVET BOK: Tyler Hamilton har skrevet bok om sin sykkelkarriere. Foto: AP Photo / Bebeto Matthews / NTB Scanpix Vis mer

Han tror ting har blitt mye bedre i sykkelfeltet de siste årene.

- Alle har rekalibrert og flere, som oss, er fast bestemt på å gjøre ting på en riktig måte, en ren måte, sier Brailsford.