Lance vil gifte seg

Lance Armstrong sier han er klar for gifte seg med rockekjendisen Sheryl Crow.

Armstrong, som overvant testikkelkreft og vant sin første Tour i 1999, sier også han vil gi seg etter årets løp, og dermed avslutte en fantastisk karriere på sykkelsetet.

Nå venter et langt liv med Sheryl - og flere barn?

-  Ja, Sheryl og jeg er veldig lykkelig. For meg, når man har et forhold og du er glad og forelsket, så er barn en naturlig utvikling. Jeg er tradisjonell i den sammenhengen, sier Armstrong til Associated Press (AP).

-  Jeg har et ekteskap som ikke fungerte bak meg, men har absolutt tro på ekteskapet. Jeg syns det er flott, sier 33-åringen, som har tre barn med sin første kone.

Stor kvinne

Armstrong ble sammen med 43 år gamle Crow for over ett år siden, og introduserte henne til sykkelsporten. Hun er nå regelmessig med han under ritt, og hun er også til stede under det pågående Dauphiné libéré.

Selv etter flere dager i fjellene er Armstrong avslappet, og snakker om hvor stolt han er som har fått forholdet til Crow til å fungere. Under intervjuet kom hun stormende inn i rommet kledd i sykkelklær, og forlangte å få låne noe utstyr. Han gjorde som hun sa.

-  Vi er to mennesker med to travle liv som har slått oddsene for å få dette til å fungere. Vi er like lykkelige som vi var den første dagen. Se på henne, hun kommer til en plass som dette, sitter på i følgebilen, og deretter sykler hun seg en tur. Hun er en stor kvinne som kan gjøre noe slikt, sier han.

 GIFTEKLARE:  Rockestjerna Sheryl Crow (t.v.) og sykkellegenden Lance Armstrong. Foto: Reuters/Scanpix
GIFTEKLARE: Rockestjerna Sheryl Crow (t.v.) og sykkellegenden Lance Armstrong. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Avslapping

Men det blir forandret når Armstrong legger opp.

-  Om seks måneder sitter jeg i en turnébuss og gir henne støtte.

For Armstrong er ikke den tøffeste delen av sykkellivet å sitte på setet og tråkke. Det er å være borte fra barna.

-  Jeg blir syk de månedene jeg er borte. Når jeg sykler ser jeg barn som leker og har det gøy ved veikanten, og det er hardt. Man frykter alltid at man kommer hjem og får høre: «Hvem er du?».

Touren starter 2. juli, og nå ser Armstrong fram til tre uker med avslapning. (ANB-AP)