Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lance vil sette verdensrekord

Skal sykle opp mot 60 km/t.

«Timesrekorden» står for fall. Lance Armstrong planlegger forsøk på å knuse Chris Boardmans verdensrekord på en times temposykling.

Den seksdoble Tour de France-vinneren vil ikke være dårligere enn de tidligere sykkellegendene Jacques Anquetil, Fausto Coppi, Eddy Merckx og Miguel Indurain, som alle hadde timesrekorden på sin tid.

Den amerikanske tempospesialisten har de siste månedene sådd tvil rundt løpsprogrammet sitt i 2005. Først utpå vårparten vil 33-åringen avgjøre om han stiller til ny start i Tour de France.

Nå gir han ny næring til skeptikerne.

For et forsøk på å slå timesrekorden til Chris Boardman, som i 2001 syklet 49.441 kilometer på 60 minutter, koster masse tid og krefter til forberedelser.

Og som om ikke det er nok; Boardman har også en uoffisiell rekord på 56,375 kilometer (1996) med en ikke-standardisert sykkel (lite forhjul).

Armstrong utelukker ikke at han går for begge i løpet av året.

En egen arbeidsgruppe av sponsorer er nedsatt for å planlegge det hele. Det er ikke klart hvor et eventuelt rekordforsøk skal finne sted. Boardman syklet på en velodrom i Manchester.

- Selvsagt kan vi gjøre det i Manchester, hvor det er blitt gjort mange ganger, uttaler Armstrong ifølge Procycling.

- Men ideelt vil vi lete etter et sted i høyden. Jeg ser for meg Colorado Springs, Salt Lake City eller lignende steder, sa sykkelstjernen.

(©NTB)

SATSER PÅ FART:</B> Lance Armstrong nøyer seg ikke med Tour-seirer, nå vil han ha timesrekorden på sykkel.