SNAKKER UT: Lance Armstrong har lettet på sløret hos talkshowdronningen Oprah Winfrey, og lekkasjer fra intervjuet tyder på at ekssyklisten forteller som sin omfattende dopingbruk. Foto: AP / NTB Scanpix
SNAKKER UT: Lance Armstrong har lettet på sløret hos talkshowdronningen Oprah Winfrey, og lekkasjer fra intervjuet tyder på at ekssyklisten forteller som sin omfattende dopingbruk. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

- Lance vil vinne tilbake millioner av tilhengere

Og Mads Kaggestad tror Armstrong har fått garantier om at myndighetene ikke vil gå etter pengene hans.

Rapportene tyder på at Lance Armstrong har lagt kortene på bordet hos talkshow-dronningen Oprah Winfrey, om sin omfattende dopingbruk på vei mot sine sju Tour de France-triumfer.

Natt til fredag, norsk tid, får vi alle svarene. Da sendes intervjuet på tv.

For en beintøff kar som Lance Armstrong, som i alle år har nektet enhver befatning med doping og samtidig rakket ned på og æreskjelt folk som har anklaget ham for juks, så har nok innrømmelsen sittet langt inne.

- Nøye planlagt TV2's sykkelekspert Mads Kaggestad er overbevist om at Armstrongs beslutning om å fortelle om jukset er basert på en kalkulerende vurdering av hva som tjener ham best.

- Dette er opplagt nøye planlagt. Omdømmemessig kommer han ikke lenger ned enn han er nå. Jeg tror ikke han har bestemt seg for å snakke fordi han ikke orker å leve med skyldfølelsen lenger og at han derfor vil lette sin dårlige samvittighet. Det er nok heller at Armstrong nå er så langt nede i grøfa at hans rådgivere har sett på hvordan de kan få han opp igjen.

- Får tilgivelse - Og da er det ikke uten grunn at de har valgt Oprah. Der får han en god mulighet til å vise seg fra sin beste side. Slik vil han også vinne tilbake millioner av tilhengere. Ingen kan tilgi som amerikanere, og da vil han i manges øyne fortsatt være en verdensstjerne, sier Mads Kaggestad til Dagbladet.

Han er spent på i hvor stor grad Lance Armstrong vil fortelle sannheten.

- Skylder på andre - Men nå vet vi i alle fall hvilken retning intervjuet tar. Jeg er også spent på i hvilken grad han bidrar til at hans mange medhjelpere blir avslørt og straffet. Jeg håper han bidrar til å rydde opp i den dritten, for dette er simpel hvitsnippkriminalitet. Det er mange som har beriket seg på Lance sine triumfer og som har sett gjennom fingrene med at han har dopet seg.

Kaggestad tror at Lance uansett vil legge mye av skylden for dopingbruket over på andre.

- Han vil nok legge mye av skylden over på andre, og peke på at man måtte jukse for å kunne kjempe i toppen.

Beholder pengene? - Hva med alle millionene Armstrong har tjent på uærlig vis gjennom systematisk juks. Vil tilståelsen gjøre det lettere å drive inn de pengene?

- Du skal ikke se bort fra at Lance kan ha fått garantier for at de ikke vil gå etter pengene hans og at myndighetene ikke vil forfølge han. Lance har mektige advokater. Men jeg håper han kommer med en oppriktig unnskyldning overfor alle de han har trakassert, forfulgt og ødelagt for i mange år. Ikke minst Betsy Andreu, kona til Frankie Andreu, som hele tiden har sagt at Armstrong er en stor løgn.

KALKULERT STÅELSE: : Mads Kaggestad tror Lance Armstrong står fram fordi Lance og hans rådgiver mener at gevinsten er størst slik. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KALKULERT STÅELSE: : Mads Kaggestad tror Lance Armstrong står fram fordi Lance og hans rådgiver mener at gevinsten er størst slik. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer