Landets beste ballspillere

Molde-suksessen er for viktig for norsk fotball til bare å bli et mellomspill

EVENTYRLIG ANGREPSFOTBALL: Molde har prioritert pasningsarbeidet på trening, skriver Dagbladets kommentator. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
EVENTYRLIG ANGREPSFOTBALL: Molde har prioritert pasningsarbeidet på trening, skriver Dagbladets kommentator. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er vanligvis ikke så mye raushet når Molde og Rosenborg smeller sammen på fotballbanen, men etter utklassingen i går var det lite sipping å høre hos de overspilte gjestene. De klokeste spillerne skjønner gjerne når de kommer til kort.

RBK-spillerne er vant til å sette standarden i norsk klubbfotball. Det gjør de forsåvidt fortsatt som serieledere, og den posisjonen glipper neppe til tross for 0-5 i cupen på Aker Stadion.

Men selv for landets kanskje beste treningsgruppe er det noe å plukke opp hos den argeste rivalen.RIKTIGNOK er Moldes mer og mer eventyrlige angrepsfotball nært knyttet til ekstreme individuelle ferdigheter hos Mame Biram Diouf og Makhtar Thioune, men det er lett å se hvordan tryggheten med ball har spredd seg til resten av laget.

Det er en slik medgang som i fotball ofte blir plassert i den lett udefinerbare boksen for «flyt»; det vil si at du selv oppnår suksess fordi spillerne rundt deg har det.

Så enkelt bør det imidlertid ikke være å forklare forskjellen på et lag som for ett år siden lå like over nedryksstreken, men som nå jakter både seier i NM og Tippeliga.MYE ble forandret da Molde-ledelsen sist februar plukket opp den bortgjemte diamanten Makthar Thioune fra 1. divisjons-glemselen i Sarpsborg og fikk en spiller som kunne vende forsvarsslit til magiske angrep med noen få ballberøringer, men også Thioune ble satt inn i en filosofi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer