Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landets sikreste lekeplass

Det finnes ikke noe tryggere sted å sende ungene enn til Norway Cup på Ekebergsletta i Oslo. - Det forvinner ei lommebok i ny og ne - ellers er det veldig rolig her, sier politiførstebetjent Dag Berg Hansen til Dagbladet.no.

Førstebetjent Berg Hansen har kanskje Politi-Norges beste arbeidsplass denne uka. Han er nemlig ansvarlig for «politistasjonen» på Ekebergsletta. I solskinnet på sletta har han full kontroll over det som skjer.

- Det har gått veldig stille og rolig for seg her. Folk er blide, fornøyde og positive, sier Berg Hansen til Dagbladet.no.

Narkotikafritt

I dag hadde politiets narkotikahunder oppvisning på Ekebergsletta. Hundene fant sine oppkonstruerte bytter, men ville ikke funnet stort andre steder på sletta.

- Vi har ikke gjort narkotikabeslag på de sju åra jeg har vært her oppe. Sletta er fullstendig narkotikafri sone - med så mye politi tilstede er ikke dette et sted for folk med uærlige hensikter, sier Berg Hansen.

Trygt for barn

Politiet er godt synlig på Ekebergsletta. Rundt 20 politisyklister, mange sivile spanere og vanlig patruljerende politi passer på at alt går rolig for seg.

- Det kan ikke være mange steder i Norge som er tryggere for barn enn det er her oppe. Jeg tror ikke du finner et sted med så mye politi på et så lite område. I tillegg er det mange voksne som er oppmerksomme og flinke til å passe på.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media