Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landis forklarer seg bak lukkede dører

For idrettens voldgiftsrett.

Syklisten Floyd Landis begynte å forklare seg for et tremannspanel i Idrettens voldgiftsrett (CAS) i New York onsdag.

Den amerikanske syklisten som testet positivt under Tour de France i 2006, og som siden ble fratatt sammenlagtseieren sin i rittet, kjemper for å renvaske seg.

Det er ventet at han kommer til å fortsette forklaringen sine over påske, men foreløpig kommer ingenting av det han forklarer til å bli kjent.

Syklisten har inngått en avtale med Det amerikanske antidopingbyrået om at saken foreløpig skal gå for lukkende dører.

Landis har nektet for å ha gjort noe galt, men da det amerikanske antidopingbyrået behandlet saken hans i september i fjor, stemte to av de tre medlemmene i komiteen for å utestenge ham i to år. Han er derfor foreløpig utestengt til 29. januar 2009.

Alt tyder på at Landis kommer til å bruke samme taktikk overfor CAS som han brukte i saken i september i fjor. Han kommer til å angripe troverdigheten til det franske laboratoriet som behandlet prøven hans, og så kommer han til å håpe at det internasjonale dommerpanelet kommer til å se saken annerledes enn amerikanske gjorde i september.

(NTB)

VIL RENVASKES: Floyd Landis skålte i sjampanje da han kjørte inn til Tour de France-seier i 2006. Siden ble han fratatt seieren etter å ha avlagt positiv dopingprøve. Foto: Reuters/Scanpix
VIL RENVASKES: Floyd Landis skålte i sjampanje da han kjørte inn til Tour de France-seier i 2006. Siden ble han fratatt seieren etter å ha avlagt positiv dopingprøve. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media