Landis går til voldsgiftdomstol

Nekter å gi opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Floyd Landis har bestemt seg for å gå til Idrettens voldgiftsrett (CAS) med krav om å beholde Tour de France-seieren.

- Jeg vet at beskyldningene mot meg rett og slett er feil. Jeg har brukt all min energi og alle mine ressurser, deriblant min families, venners og hjelperes, for å vise at jeg vant Tour de France på ærlig vis. Jeg kommer til å fortsette å kjempe for det jeg vet er rett, skrev amerikaneren på sitt nettsted.

Landis avga positiv dopingprøve på vei mot Tour-seieren i 2006. Et voldgiftspanel i USA avgjorde nylig at han hadde brutt antidopingreglementet ved å bruke syntetisk testosteron, og han ble følgelig fratatt Tour de France-seieren.

Oscar Pereiro, som ble nummer to i rittet, er utropt til ny vinner og skal motta den gule vinnertrøya under en seremoni i Madrid mandag.

Landis sa etter voldgiftspanelets avgjørelse 20. september at han var usikker på om han kom til å anke saken videre. Nå har han bestemt seg for å sette sin lit til CAS-dommerne.

Landis har blant annet basert sin sak på påståtte prosedyrefeil ved laboratoriet som analyserte dopingprøven hans. Voldgiftspanelet i USA fant at den første målingen av testosteronnivå ikke ble utført forskriftsmessig. Det ble imidlertid fastslått at den etterfølgende, dyrere og mer nøyaktige analysen (som bare utføres når den første testen er positiv) gjorde det klart at han hadde dopet seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer