<strong>LAR SEG IKKE PÅVIRKE:</strong> Alexander Kristoff (høyre) og resten av rytterne i Tour of California måtte tåle at Floyd Landis' beskyldninger mot Lance Armstrong og flere andre sykkelprofiler tok mye av oppmerksomheten i California i går. Her med Mark Cavendish (midten) og Juan Jose Haedo (venstre) etter tredjeplassen på første etappe.Foto: SCANPIX/AP/Rich Pedroncelli
LAR SEG IKKE PÅVIRKE: Alexander Kristoff (høyre) og resten av rytterne i Tour of California måtte tåle at Floyd Landis' beskyldninger mot Lance Armstrong og flere andre sykkelprofiler tok mye av oppmerksomheten i California i går. Her med Mark Cavendish (midten) og Juan Jose Haedo (venstre) etter tredjeplassen på første etappe.Foto: SCANPIX/AP/Rich Pedroncelli Vis mer

- Landis har slengt mye dritt

Alexander Kristoffs lagkamerat og sjef i BMC har havnet midt i dop-bråket i California.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Alexander Kristoff fikk sitt gjennombrudd for BMC Racing da han spurtet inn til tredjeplass og ungdomstrøye på første etappe av Tour of California i helga.

I går ble oppmerksomheten i California brutalt skiftet mot Lance Armstrong og Team RadioShack, etter Floyd Landis' beskyldninger om omfattende og systematisk doping i det tidligere US Postal-laget.

For Alexander Kristoff, som er lagkamerat med George Hincapie,  og har Jim Ochowicz som sjef - begge implisert av Landis i går - ble det naturlig en del dopingsnakk i natt.

- Det har vært på TV her hele tida, og det har blitt en del snakk om det, særlig under middagen i dag. Alle sykkelinteresserte snakker nok om dette nå, sier Alexander Kristoff til Dagbladet.

Lagkameratene forsvarer seg
I går kveld gikk BMC-laget ut med pressemeldinger på sine hjemmesider der de forsvarte seg hardnakket mot anklagene fra Floyd Landis.

- Laget har fått med seg beskyldningene som har kommet mot deler av staben og en av rytterne, den amerikanske mester George Hincapie. Disse beskyldningene er helt uten rot i virkeligheten, og uten fnugg av bevis. Dette er skuffende for alle som jobber innen sporten eller er fan av sporten, sier Ochowicz i en uttalelse.

Alexander Kristoff forteller at de fleste opplever Landis' uttalelser som rene påstander, så lenge han ikke har framlagt noen bevis.

- Helt klart. Jeg kjenner ikke Landis selv, har aldri møtt ham og vet ikke noe om hvordan han er som person. Men nå har han slengt dritt om Bruyneel og Armstrong og store deler av det gamle laget sitt og mitt, samtidig som han selv har løyet i mange år, sier 22-åringen.

- Merker dere mye til oppstyret?

- Rundt laget vårt har vi ikke sett så mye til det, vi bor jo ikke på samme hotell. Det rammer nok mest RadioShack, for oss andre blir det ikke spesielt mer oppstyr, hvertfall ikke med tanke på journalister, sier Kristoff.

Også George Hincapie avfeier Floyd Landis' påstander som sprøyt.


- Jeg har vært med i profesjonell sykling i 17 år, det er en av de mest langvarige karrierene i feltet. I løpet av den tida har jeg gjort meg fortjent til respekt fra mine kolleger, og et rykte for å være hardtarbeidende og ærlig. Jeg er veldig skuffet over å høre disse beskyldningene, sier Hincapie.

Kristoff allerede fornøyd

Lance Armstrong veltet og pådro seg et kutt og en forslått albue under nattas femte etappe, mens Alexander Kristoff rullet rolig inn til en 70. plass.

- Det var en bakke rett før halvkjørt etappe, og der kom en gruppe på 50 mann unna. Etter det var det bare å komme seg sikker til mål. Det er egentlig ingen etapper som passer for meg mot slutten av rittet, og det er en hard dag i morgen. Så det var viktigere å spare krefter, sier Kristoff, som strengt tatt er fornøyd etter tredjeplassen han imponerte med på første dag.

- Helt klart. Jeg kom hit for å klare en topp fem-plassering, og det har jeg klart. Når jeg ser på resten av løypeprofilene ser jeg at det er vanskelig for meg å hevde meg. Da får vi heller se om jeg kan bidra til å hjelpe noen av lagkameratene, sier nordmannen.

BMC Racing har Steve Morabito på 15. plass, halvminuttet bak ledende Michael Rogers, men har også håp om at 21.-plasserte George Hincapie kan kjøre seg opp i sammendraget.

Det gjenstår tre etapper av Tour of California, som avsluttes søndag.

Tour of California på sykkel torsdag:

5. etappe, 195,5 km Visalia — Bakersfield:
1) Peter Sagan, Slovakia (Liquigas) 4.52.28, 2) Michael Rogers, Australia (HTC-Columbia) samme tid, 3) David Zabriskie, USA (Garmin) s.t., 4) Christopher Horner, USA (Radioshack) s.t., 5) Paul Martens, Tyskland (Rabobank) s.t., 6) Tony Martin, Tyskland (HTC-Columbia) s.t., 7) Levi Leipheimer, USA (Radioshack) s.t., 8) Ryder Hesjedal, Canada (Garmin) s.t., 9) Jens Voigt, Tyskland (Saxo Bank) s.t., 10) Rory Sutherland, Australia (Unitedhealthcare) s.t.

Norsk: 70) Alexander Kristoff (BMC) 27.34.

Sammenlagt:
1) Rogers 22.56.59, 2) Zabriskie samme tid, 3) Leipheimer 0.10 min. bak, 4) Sagan 0.15, 5) Marc De Maar, Nederland (Unitedhealthcare) 0.28, 6) Hesjedal 0.31, 7) Janez Brajkovic, Slovenia (Radioshack) s.t., 8) Rory Sutherland, Australia (Unitedhealthcare) s.t., 9) Horner s.t., 10) Tom Danielson, USA (Garmin) s.t.

Norsk: 87) Kristoff 59.08.

Rittet avsluttes søndag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer