Landis-høring utsatt

Advokatene skylder på feil.

Franske antidopingmyndigheter valgte å utsette behandlingen av saken mot Tour de France-vinner Floyd Landis.

AFLD skulle torsdag behandle dopingsaken mot amerikaneren, noe som kunne ende med to års utestengelse i Frankrike dersom de fant at Tour de France-vinneren fra i fjor hadde brukt testosteron under etapperittet i fjor.

Den tidligere Phonak-rytteren testet positivt etter den 17. etappen som amerikaneren vant.

Med seieren sikret 31-åringen seg et viktig forsprang som konkurrentene aldri klarte å ta igjen. På etappen før var Landis helt utslått og kom i mål langt etter vinneren.

Både A- og B-prøve bekrefter funnet av testosteron. Det amerikanske dopingbyrået USADA skal behandle saken i mai. Dersom den tidligere Phonak-rytteren blir funnet skyldig av den instansen også, vil Landis bli utestengt fra all idrett i to år over hele verden.

Advokatene til amerikaneren bruker feilmerking av prøvene til Landis som forsvar. De mener også at testprosessen ikke er til å stole på, og at Landis aldri har testet positivt.

(NTB)

FORTSATT TOUR-MESTER: Offisielt er Floy Landis vinner av touren i fjor, helt til han blir dømt for doping. Foto: Scanpix/Ap
FORTSATT TOUR-MESTER: Offisielt er Floy Landis vinner av touren i fjor, helt til han blir dømt for doping. Foto: Scanpix/Ap Vis mer