Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landis publiserer bevis på sin hjemmeside

Feil urinprøve testet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dopingmistenkte Floyd Landis vil bruke internett for å publisere flere «bevis» på at han er uskyldig i dopingsaken han etterforskes for.

Landis er for tiden under etterforskning av Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) etter at han avla positiv dopingtest etter 17. etappe i årets Tour de France. Amerikaneren vant monsteretappen suverent, men dopingtesten i etterkant viste et unormal forhold mellom testosteron og epitestosteron.

Han står i fare for å bli den første sammenlagtvinneren av det franske prestisjerittet som mister tittelen på grunn av doping.
Feil urinprøve
Nå vil Landis publisere sine egne bevis på sin private hjemmeside i løpet av uken. Ifølge avisen USA Today, som har fått tilgang til en kopi av presentasjonen, inneholder den flere elementer som Landis ønsker å bruke til sitt forsvar.

Landis hevder blant annet at noen av numrene på urinprøvene som førte til at han ble satt fast av dopingjegerne, ikke matchet hans startnummer og at noen hadde brukt korrekturlakk for å slette det opprinnelige nummeret. Deretter skal hans nummer ha blitt påført.

Stemmer det, er det et brudd på Verdens antidopingbyrås (WADA) prosedyrer som sier at alle forandringer av data skal signeres av personen som gjør endringene, noe som ikke skal ha blitt gjort, ifølge Landis.


Vil ha åpen høring
Etter at USADA bestemte seg for å forkaste Landis ønske om å henlegge saken, har amerikaneren uttrykt ønske om at høringen av ham skal foregå for åpne dører.

Landis talsmann Michael Henson sa i september at syklisten vil legge fram «faktabaserte vitenskapelige bevis» i kampen for å renvaske seg. I tillegg hevder hans advokat at Landis-saken er full av feil og at det er en ulogisk sammenheng mellom A- og B-prøven.

(NTB)

HOFTEOPERERT: Floyd Landis ligger ikke på latsida etter hofteoperasjonen. Syklisten hevder han har bevis på at han er uskyldig. Foto: Scanpix/Ap
HOFTEOPERERT: Floyd Landis ligger ikke på latsida etter hofteoperasjonen. Syklisten hevder han har bevis på at han er uskyldig. Foto: Scanpix/Ap Vis mer