Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landsem slutter som landslagssjef

- Må ta konsekvensene av at jeg ikke har bred nok støtte.

FERDIG: Eli Landsem og Norges Fotballforbund er enige om ikke å forlenge kontrakten til landslagssjefen når den utløper ved nyttår. Dermed kommer noen andre til å lede laget i EM-sluttspillet i Sverige neste sommer etter at Landsem tok dem dit med en sterk avslutning på kvaliken.Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
FERDIG: Eli Landsem og Norges Fotballforbund er enige om ikke å forlenge kontrakten til landslagssjefen når den utløper ved nyttår. Dermed kommer noen andre til å lede laget i EM-sluttspillet i Sverige neste sommer etter at Landsem tok dem dit med en sterk avslutning på kvaliken.Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Norges Fotballforbund og Eli Landsem er enige om å ikke forlenge kontrakten som landslagssjef, skriver NFF i en pressemelding.

Landsem ble ansatt som landslagssjef høsten 2009 etter Bjarne Berntsen. Da skrev hun under på en kontrakt ut 2010, som ble fornyet til 31. desember 2012 i fjor vinter. Denne gangen var det imidlertid ikke aktuelt med noen forlengelse.

- Vi har hatt en grundig evalueringsprosess, og god dialog med landslagssjefen. På bakgrunn av dette er vi enige om å ikke forlenge avtalen, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Landsem innledet landslagstrenerkarrieren ved enkelt å ta Norge til VM-sluttspillet i Tyskland i 2011. Det endte imidlertid i den svakeste sluttspilldeltakelsen for et norsk kvinnelandslag noensinne.

Galt holdt det også på å gå i kvalifiseringsspillet til EM-sluttspillet i Sverige neste sommer etter tap mot både Island og Nord-Irland innledningsvis, men hentet seg inn, og sikret EM-billletten med seier hjemme mot nettopp Island i siste kamp.

- Etter en svak start i EM-kvalifiseringen i fjor, er vi glade for at kvinnelandslaget sikret EM-plassen. Vi er fornøyd med at Eli har ført Norge til to sluttspill. Når vi likevel ikke går videre, er det på bakgrunn av evalueringen og en langsiktig plan med VM i Canada i 2015 og OL i Brasil i 2016, sier Semb.

Landsem innser at hun ikke hadde den tilliten hun trengte for å fortsette i jobben.

- Som landslagssjef er jeg avhengig av å ha bred støtte. Det er skuffende at evalueringsprosessen viser at jeg ikke har den brede støtten, men jeg må uansett ta konsekvensen av det. Jeg ønsker min etterkommer og spillerne lykke til med mesterskapet i Sverige, sier Eli Landsem til fotball.no.

Jakten på ny landslagssjef vil bli ledet av Semb og starter umiddelbart.