Landsem tent på jobben til Berntsen

Åpner for å overta damelandslaget.

Både Eli Landsem og Gøril Kringen kunne tenke seg å bli landslagstrener for Norges fotballjenter.

Begge to har selvsagt fått med seg bråket rundt landslaget. Røa-spillerne Lene Mykjåland, Siri Nordby, Marit Fiane Christensen, Marie Knutsen og Guro Knutsen har takket nei til videre landslagsspill, fordi de er misfornøyde med trener Bjarne Berntsen og hans trenerteam.

Og da er det noen som mener at Berntsens tid som landslagstrener bør være over. I onsdagens VG lanserte de tidligere landslagsstjernene Linda Medalen og Ragnhild Gulbrandsen hver sin kandidat.

Medalen synes Eli Landsem bør få jobben. Gulbrandsen peker mot Trondheims-Ørn-trener Gøril Kringen.

- Hva om NFF kom til deg og sa at de vil ha deg som landslagstrener, Eli Landsem?

- Da skal jeg være såpass ærlig å si at det vil jeg vurdere, ja, sier Landsem til Adresseavisen.

I dag er hun sportssjef for fotball på Wang Toppidrett i Oslo. Landsem har den høyeste trenerkompetansen det går an å ha i Norge.

Gøril Kringen sier til Adresseavisen at det er smigrende at Ragnhild Gulbrandsen mener hun bør ta over som landslagstrener.

ÅPNER FOR LANDSLAGSJOBBEN: Eli Landsem er slett ikke avvisende til å ta over jobben til Bjarne Berntsen. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET
ÅPNER FOR LANDSLAGSJOBBEN: Eli Landsem er slett ikke avvisende til å ta over jobben til Bjarne Berntsen. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET Vis mer

- Ragnhild og jeg kjenner hverandre godt, og jeg setter pris på å høre det. Men det er ikke noe jeg tenker på nå. Jeg håper at Berntsen & Co. klarer å finne en løsning, så får vi se hva som skjer i fremtiden, sier Kringen.

Om kort tid skriver hun trolig under på en ny toårskontrakt med Ørn, men Kringen legger ikke skjul på at hun har ambisjoner om å bli landslagstrener.

- En gang i fremtiden har jeg det. Men nå er jeg i Ørn og trives veldig godt, sier hun.

Helst håper både Landsem og Kringen at Berntsen, NFF og Røa-spillerne klarer å finne en løsning.

(NTB)