Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landskampen utsatt i tre kvarter

Regnet pøser ned i Aten, og det er håpløse spilleforhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ATEN/OSLO (Dagbladet.no): Regnet pøste ned i den greske hovedstaden før kampstart, og baneforholdene på Karaiskakis stadion var helt håpløse.

Først bestemte dommer Lubos Michel og UEFA-sjefer at kampen - som skulle startet 20.30 - skulle utsettes i ti minutter. Deretter ble kampstart ytterligere forskjøvet.

Dommeren bestemte, i samråd med trenerne og UEFA-representanter, at kampen skulle starte 21.15. Spillerne begynte derfor å varme opp på nytt.

Det så ikke ut som dreneringen på Olympiakos-banen tålte dette regnet, og det var store vanndammer på banen. Da dommeren inspiserte banen, klarte han ikke sparke en ball lenger enn noen halvmetre av gangen.

- Dommeren sier at det er uforsvarlig å spille, sånn som det ser ut nå, sa assistenttrener Ola By Rise til TV3 da det fortsatt ikke var avgjort om kampen ville bli spilt.

Han fortalte at det allerede hadde blitt luftet å avvikle kampen i morgen. Det var også aktuelt å spille kampen i november.

- Bingokamp

- Det er umulig å spille ball utpå der. Dermed blir dette en bingokamp. Vi ønsker ikke en risikokamp der det er stor fare for skader og tilfeldig utfall av kampen, sa By Rise.

VÅTT: Slik så baneforholdene ut i minuttene før den opprinnelige kampstarten klokka 20.30. Foto: SIGBJØRN STRAND
VÅTT: Slik så baneforholdene ut i minuttene før den opprinnelige kampstarten klokka 20.30. Foto: SIGBJØRN STRAND Vis mer

Spillerne fikk sjansen til å varme opp på nytt.

- Det er ikke lett å bygge seg opp igjen til et nytt starttidspunkt. Jeg kjenner Kristofer Hæstad godt, og vet at han har et kraftig fokus inn mot kampstart. Nå håper jeg han klarer å få i gang det fokuset enda en gang, sier TV3-ekspert Erik Solér.

Dette er ikke første gang Norge spiller i håpløse værforhold. For fire år siden spilte Norge en gjørmekamp mot Romania på bortebane, og Steffen Iversen sikret norsk seier.

Under VM-kvaliken i fjor spilte Norge en bortekamp mot Moldova i snøvær. De norske gutta ble tatt på senga av dette og kampen endte 0-0.

image: Landskampen utsatt i tre kvarter
PÅ INSPEKSJON: Her sjekker dommer Lubos Michel forholdene.
INN I GARDEROBEN: Åge Hareide og spillerne måtte gå inn i garderoben igjen.