Landslag i forfall

Ronny Johnsen og Steffen Iversen er skadet, mens Henning Berg sitter hjemme og venter på at kona skal føde. Blant annet.

Ronny Johnsen sjekket inn på landslaget tirsdag, men fikk et kort Norge-opphold. Aston Villa-spilleren sliter med en strekk på innsiden av låret, og ble sendt hjem samme dag som han kom.

- Han er ikke godt nok rehabilitert etter skaden, samtidig er ikke Ronny i god nok form fordi han ikke har fått trent skikkelig de siste to ukene. Derfor valgte vi å sende ham hjem til England igjen, fortalte landslagslege Thor Einar Andersen til NTB før landslagets trening på Marienlyst i Drammen tirsdag.

Iversen sliter

Steffen Iversen har slitt med en leggskade i snart to uker, og kunne tirsdag meddele at den ikke er blitt bedre. Dermed må Nils Johan Semb også klare seg uten Wolverhampton-spissen.

- Han har fortsatt så store smerter og plager, at han ikke klarer å løpe skikkelig, sa Andersen.

Nils Johan Semb har foreløpig ikke tatt ut noen erstattere for Steffen Iversen og Ronny Johnsen.

Når det gjelder Henning Berg er ingenting sikkert. Ettersom kona Line S. Berg har termin torsdag blir landslagskapteinen i Skottland inntil videre. Kun en fødsel før lørdag kan gjøre at han blir med i den avgjørende EM-kvalifiseringskampen på Ullevaal.

I tillegg til disse tre er Ole Gunnar Solskjær ute på grunn av skade, mens André Bergdølmo ikke kan spille grunnet karantene. Som kjent er også John Carew uaktuell til Luxembourg-kampen.

NTB

MÅ TÅLE MYE: For flere av nøkkelspillerne kan ikke væremed i den viktige kampen mot Luxembourg.