<strong>AVSLO TILBUDET:</strong> Landslaget til El Salvador skal ha blitt tilbudt penger av en forretningsmann foran den siste og avgjørende kampen mot Canada. Foto: AFP / NTB scanpix&nbsp;
AVSLO TILBUDET: Landslaget til El Salvador skal ha blitt tilbudt penger av en forretningsmann foran den siste og avgjørende kampen mot Canada. Foto: AFP / NTB scanpix  Vis mer

Spillere offentliggjorde lydopptak

Landslag tilbudt penger av forretningsmann før avgjørende VM-kvalik

El Salvador er dønn sist i gruppa, men avslo tilbudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En bestikkelsesskandale er under oppseiling i VM-kvalifiseringsgruppa til El Salvador.

Landslagets spillere avslørte under en pressekonferanse at laget er tilbudt penger av en forretningsmann før den siste kampen mot Canada i kvalifiseringen.

El Salvador er håpløst sist på tabellen. Canada trenger tre poeng og en forbedret målforskjell for å bli nunmmer to i gruppa bak suverene Mexico for å avansere videre i den sentralamerikanske gruppa.

Canada trenger også hjelp av Mexico som må vinne over Honduras. Til sammen må Canada og Mexico vinne med seks mål, for at Canada skal passere Honduras på tabellen i den siste og avgjørende runden.

Landslagsspillerne la fram et lydopptak av en forretningsmann fra El Salvador som skal ha tilbudt laget en differensiert sum om det ble et resultat som ville sikre Honduras videre avansement i VM-kvalifiseringen til Russland 2018. Tilbudet skal ha blitt videreformidlet fra en forretningsmann fra Honduras, melder cbssports.com.

Forretningsmannen Ricardo Padilla skal ha oppsøkt spillerne på hotellet i Vancouver. Her skal han ha tilbudt hver spiller 30 dollar for hvert spilte minutt. Om laget vinner over Canada tirsdag, 20 dollar for hvert spilte minutt for uavgjort, 15 dollar for hvert spilte minutt, om det blir tap med 0-1. Men ingenting om laget taper med to mål eller mer. Tilbudet ville gitt hver spiller som var på banen hele kampen mer enn 2700 dollar. Om El Salvador vinner over Canada tirsdag kveld.

Nelson Bonilla som er spiss på El Salvador spilte av lydopptaket.

Han uttalte:

- Vi ønsker å gjøre det helt klart at vi er mot alt som dreier seg om bestikkelser, sa Bonilla under pressekonferansen.

For tre år siden var El Salvador involvert i en større kampfiksingsskandale.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer