Fotballåret 2018

Landslagenes resultater holder varmen i norsk toppfotball

I ly av kulde, frost og avlysninger faller brikkene på plass for norsk landslagsfotball. Fortsatt uenig i at tidlig seriestart er meningsløst?

GOD: Rosenborgs Birger Meling er en av spillerne som dro godt av å ha to seriekamper i skoa før landslagskampene mot Australia og Albania. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GOD: Rosenborgs Birger Meling er en av spillerne som dro godt av å ha to seriekamper i skoa før landslagskampene mot Australia og Albania. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I SLUTTEN AV februar var Åråsen vinterstrøken og klar for mesterfinalen mellom Rosenborg og Lillestrøm 5. mars. Ei uke nærmere vårjevndøgn kom sibirkulda krypende, ga Romerike og Norge en vinter til og avlyste kampen med et iskaldt pust.

RANHEIM-BRANN VAR terminfestet som årets første seriekamp og derfor også den første som ble avlyst i Eliteserien. Undervarmen virket ikke som den skulle på Extra Arena, og plutselig var kunstgresset humpete istedenfor spillbart.

STABÆK-START OG Sandefjord-Ranheim led av bunnfrosne naturgressårsaker tilsvarende skjebner i serierunde to. Det samme skjedde da en snøstorm ble for sterk for måkebilene i forkant av Tromsø-Strømsgodset på Alfheim. Og allerede på langfredag ble det klart at Tromsdalens serieåpning mot Jerv i OBOS-ligaen andre påskedag også falt for vinterens harde grep.

Som om kulda og frosne supportere ikke var nok.

Bare der har du en, to, tre, fire, fem, seks gode grunner til å flytte seriestarten 2019 minst tre uker fram i tid.

MANGE MOTSTANDERE AV tidlig sesongstart bruker våre breddegraders klima som argument for seinere seriestart, og sier det av alle nevnte årsaker er meningsløst å spille fotball i Norge i mars. Bare så det er helt klart; det er ikke klimaet (gjennomsnittet av temperatur, nedbør, vind og så videre, gjennom tretti år eller mer) som har tatt fotballen de siste ukene. Det er været. For det var ikke det vi forventet i mars (klimaet) som har ødelagt mye av de første ukene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer