STRAFFER INGEN SPILLERE: Drillo sier de skal ta en runde med landslagsgjengen foran neste landskamp, om hva begrepet «frihet under ansvar» egentlig betyr. - Utover de får den (byturen) ingen konsekvenser, sier han. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
STRAFFER INGEN SPILLERE: Drillo sier de skal ta en runde med landslagsgjengen foran neste landskamp, om hva begrepet «frihet under ansvar» egentlig betyr. - Utover de får den (byturen) ingen konsekvenser, sier han. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

- Landslaget? Det var ikke landslaget som var på byen

Drillo sier flere av spillerne føler seg urettferdig hengt ut.

(Dagbladet): Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen sier den mye omtalte byturen fire dager før Danmark-kampen ikke fikk konsekvenser for uttaket mot Kypros.

Og bortsett fra en gjennomgang av hva «frihet under ansvar» egentlig innebærer, kommer det heller ikke til å bli noen forandring i landslagets kjøreregler framover. 

- Den turen på byen har ikke fått konsekvenser i det hele tatt, annet enn av vi tar en runde med spillerne når de kommer, om hva som ligger i begrepet «frihet under ansvar». Utover det får det ikke praktiske konsekvenser, sier Drillo til Dagbladet.

- Urettferdig
Enkelte spillere skal ha holdt festingen gående helt fram til stengetid, og ikke dratt tilbake mot hotellet før i 4-tiden på morgenen. Ifølge P4 ytret også enkelte spillere ønske om å fortsette festen privat.

John Arne Riise var blant dem som glemte klokka, og som etter at nyheten sprakk har ringt Drillo for å si unnskyld.

- Ja, det var greit nok, det. Men det er ikke mulig å gå ut fem over tolv på kvelden og komme hjem før midnatt heller, da. Det er jævla vanskelig. Jeg synes det er greit at spillerne går en tur ut, men det ble gjort overtramp av noen få, sier han.

I etterkant har Drillo snakket med spillere som føler de er blitt «trukket ned i søla» uten å brutt en eneste regel.

- Jeg har snakket med noen av spillerne, og det er mange som reagerer på at det sies at landslaget, i bestemt form, var på fylletur. Når vi vet hvor få det var som kom seint hjem, og som eventuelt drakk en øl eller to, er det mange som føler seg urettferdig hengt ut. Landslaget? Det var ikke landslaget. Flesteparten var på hotellet.

- Hva tenker du om at flere personer fra andre toppidrettsmiljøer, som Eirik Verås Larsen, Atle Kvålsvoll og Håvard Bøkko, har betegnet fotball som sirkus og sagt at respekten for fotballspillere er enda mindre etter dette?

HER FESTET RIISE & CO: Flere landslagsprofiler holdt festen gående til langt på natt ved Bar Tjuvholmen.   Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HER FESTET RIISE & CO: Flere landslagsprofiler holdt festen gående til langt på natt ved Bar Tjuvholmen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg har veldig dårlig erfaring med å diskutere andre personer gjennom media. Hvis jeg treffer dem, skal jeg ta en prat med dem, sier Drillo.

- Stigmatiserende
Assistenttrener Ola By Rise har derimot luftet noen tanker rundt akkurat det i sin blogg på fotball.no. Han innrømmer glatt at det ikke finnes unnskyldninger for den elendige innsatsen i Parken, men kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene av landslaget som useriøse fyllefanter uten toppidrettskultur.

«Da kan følelsene bli både skuffelse, forbannelse og rent raseri. Over eventuelle overtramp av regler, enkeltspilleres lojalitetsbrudd mot fellesskapet — eller over spekulative oppslag i media, med omtrentlig bruk av fakta, omdømmetruende generalisering og offentlig uthenging av feil personer på påfallende tynt grunnlag. Og ikke minst: enkelte idrettskollegers generaliserende fordømmelse av fotballens seriøsitet, basert på medienes påstander», skriver By Rise.

Han er imidlertid ikke interessert i å gå i polemikk med de mest profilerte «landslagsrefserne».

- Jeg har i grunn skrevet det jeg ønsker å si. Jeg vet at mange i media vil være uenig, men generelt er det utrolig lite konstruktivt å kommunsiere gjennom media.

- Verås Larsen, Kvålsvoll og Bøkko skrev selv disse tingene på twitter?

- Jo, men når jeg skriver gir jeg uttrykk for det jeg mener, da står jeg for ordene som er der. De har jeg tenkt gjennom. Men jeg begynner ikke å rase mot noen eller å ta opp ny kritikk rundt det. Jeg bare peker på at det er en generalisering som kan være ganske stigmatiserende. Jeg synes det er urimelig. Ingen av oss vil drømme om å generalisere, selv om utøvere i sykkelsporten stadig blir tatt i doping, år etter år, sier By Rise til Dagbladet.