FARLIG SITUASJON: - Landslaget er et symbol på at Ukraina står sammen. Vi har spillere fra hele landet. Vi er en stor familie. Det er en farlig situasjon. Vi har familiene våre hjemme og vi er bekymret, men vi håper at vi kan bevare freden, sier kaptein Anatolij Tymosjtsjuk til Associated Press. Foto: AFP PHOTO / YIANNIS KOURTOGLOU / NTB Scanpix
FARLIG SITUASJON: - Landslaget er et symbol på at Ukraina står sammen. Vi har spillere fra hele landet. Vi er en stor familie. Det er en farlig situasjon. Vi har familiene våre hjemme og vi er bekymret, men vi håper at vi kan bevare freden, sier kaptein Anatolij Tymosjtsjuk til Associated Press. Foto: AFP PHOTO / YIANNIS KOURTOGLOU / NTB ScanpixVis mer

- Landslaget er et symbol på at Ukraina står sammen. Vi er en stor familie

Ukraina møter USA på Kypros på onsdag.

(Dagbladet): Med et Ukraina i krigsfrykt, forsøker nasjonens fotballag å figurere som et samlende symbol. I morgen kveld skal de spille landskamp mot USA på Kypros. En gang som naturlig nok ble flytte fra Kharkiv av sikkerhetsmessige årsaker.

- Landslaget er et symbol på at Ukraina står sammen. Vi har spillere fra hele landet. Vi er en stor familie, sier kaptein Anatolij Tymosjtsjuk til Associated Press.

Likevel, Tymosjtsjuk sier at situasjonen hjemme i Ukraina er noe som preger spillerne.

- Det er en farlig situasjon. Vi har familiene våre hjemme og vi er bekymret, men vi håper at vi kan bevare freden, sier han.

Lagets talsmann, Oleksandr Glyvynskij sier at laget vil dedisere onsdagens kamp til de som sitter igjen hjemme under slagordet «Fred for Ukraina».

- Vi er ikke klare for krig. Vi håper at vi kan være gode naboer med Russland både nå og i framtiden, sier Glyvynskij.

Det har ved flere anledninger vært snakk om å avlyse kampen, men landets fotballpresident Anatolij Konkov sa tirsdag at oppgjøret skal spilles som planlagt.

- Vi har kommet til enighet om at kampen mot USA skal spilles likevel. De står bak oss når det kommer til å beskytte de nasjonale interessene og territorielle integriteten til Ukraina, sier han.