Landslaget gjør som børsen

Er i fritt fall - på FIFA-rankingen.

Norge falt fem plasser på FIFA-rankingen i fotball siden september og ligger på 39.-plass. På ett år har det norske laget falt 18 plasser.

Europamester Spania holdt stillingen og ligger på toppen av rankingen med Italia og Tyskland på de neste plassene. Brasil holder fjerdeplassen.

Russland går fram tre plasser og er inne blant de ti beste igjen. I oktober er russerne ranket på niendeplass.

Av de lagene Norge møter i VM-kvalifiseringen er det Nederland som er best ranket - på 5.-plass. Det tyder på at Åge Hareides gutter skal få nok å gjøre på Ullevaal kommende onsdag.

Skottland som er motstander i lørdagens VM-kvalifiseringskamp på Hampden Park ligger på 26.-plass, men positivt sett med norske øyne er at skottene har falt ti plasser den siste måneden.

Norge lå på 2.-plass på FIFA-rankingen i oktober 1993. Samme plassering hadde laget i august 1995 også, men etter det har kurven stort sett pekt nedover.

(NTB)

FALLER PÅ FIFA-RANKINGEN: Åge Hareides landslag har tatt samme retning som verdens børser i det siste, og ligger et stykke bak både Skottland og Nederland på den siste FIFA-rankingen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
FALLER PÅ FIFA-RANKINGEN: Åge Hareides landslag har tatt samme retning som verdens børser i det siste, og ligger et stykke bak både Skottland og Nederland på den siste FIFA-rankingen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer
Landslaget gjør som børsen