Norge - Panama:

Landslaget hadde hatt mer bruk for Usain Bolt enn Strømsgodset

8500 billetter er solgt til Norge-Panama.

TAP: Usain Bolt slår ut med armene i kamp for Strømsgodset. 


Foto: Hans Arne Vedlog
TAP: Usain Bolt slår ut med armene i kamp for Strømsgodset. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Strømsgodset - Norge U19 0–1 (0–1)

DRAMMEN (Dagbladet): Tjue pluss to minutter, ni berøringer fordelt på fem involveringer og et par bakromsinvitasjoner hans nye venner i Strømsgodset ikke besvarte med en pasning inn bak U19-landslaget.

Der har du Usain Bolts eksamen etter ei uke i Drammen.

Den kunne vært mye verre.

INTERESSEN FOR VERDENS raskeste manns innhopp og fotballferdigheter, kunne derimot ikke vært bedre. Det var godt over tusen skuelystne på Marienlyst denne tidlige ettermiddagen. Og med tanke på det som skal skje på Ullevaal Stadion den første onsdagskvelden i juni – en arena som har plass og seter til rundt tretti tusen tilskuere – er det nesten litt synd at det ikke er Norge Usain Bolt har trent med den siste uka.

Slik landslaget ser ut nå, fortjener det nemlig pes, støtte og folk på tribunene.

Hadde Norge-Panama vært garantert et Bolt-stunt på rundt ti minutter, ville de fått det også.

Foto: Hans Arne Vedlog
Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

MEN SÅNN ER ikke verden, selv på dager som for en sparringpartner som Norge ikke engang har offisiell FIFA-status. Der Norge er nå, bortsett fra at vi spiller i Nike og ikke Puma, et tekstil-faktum som gjør at Usain Bolt ikke engang ville nærmet seg den norske garderoben om vi hadde betalt gode penger for det, er ting som kan flytte fokus vekk fra materien det siste laget trenger. Hvilket betyr at det Lars Lagerbäck omtaler som positiv hjernevask – repetisjoner av repetisjonene som er repetert på hver eneste samling siden han møtte laget i London før Nord-Irland kampen i mars 2017 – er det viktigste av alt.

Det er der prioriteringene gjelder.

På gjentakelsene og den nødvendige øvingen.

Publikum får komme når de kommer.

Vinner Norge onsdag kveld, bør landslaget fylle Ullevaal mot Kypros i september, selv uten Usain Bolt.

OM HAN KAN spille fotball? Ja, litt. Det er mer der enn jeg trodde før jeg dro til Drammen. Med en god (personlig) trener og tid til å samhandle med et fotballag kunne sikkert Usain Bolt spilt fotball om poeng, om enn ikke på de to øverste nivåene, selv i A/S Steinrøysa. For farten hans matcher ingen, gir du gubben bakrom, kan du stå igjen med så mange spillere du vil.

Det skjønte jeg da han varmet opp rett foran meg.

Da så jeg noe jeg aldri har sett av en mann i fotballsko.

Å RYKKE ER en ting. Usain Bolts rykk er noe helt annet. Eksplosiviteten på de første stegene hører hjemme i en OL-finale på 100 meter. Å se det på Gamle Gress før et innhopp for Strømsgodset, i en treningskamp mot Norges U19-gutter, var smått surrealistisk. Og derfor satt jeg der og drømte om den pasningen han ikke fikk, selv om det ikke var for mye rom bak U19-laget, pasningen som ville fått kampen til å se ut som om den sto stille i et sekund eller to.

Men jeg så altså rykket da han varmet opp.

Det nest beste var ikke så verst.

DET VAR OGSÅ en god ting å se hvor alvorlig Usain Bolt tok uka i Drammen. Han har ikke vært i Norge for å kose seg. Han har vært her for å preppe seg sjøl og få litt ballfølelse foran UNICEF-kampen på Old Trafford søndag 10. juni, en kamp der han møter Robbie Williams på den andre banehalvdelen. Det forteller hvorfor han er den han er, og at han tar alle ting på alvor.

Han er Usain Bolt.

Verdens raskeste mann.

Fotballspilleren med draktnummer 9,58.

Det forplikter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer