- Landslaget i fotball er mafia

Albanias regjering har sendt brev til UEFA.

Albanias statsminister Sali Berisha beskylder landslaget i fotball for å ha tapt med vilje i to EM-kvalifiseringskamper.

- Landslaget er en mafiagruppe som tramper på flagget vårt, sa Berisha til albansk TV.

- Det er bedre om vi er uten landslag enn tid enn at vi representeres av mafia som selger trøyene sine.

Kulturminister Ylli Pango skrev forrige måned et brev til Det europeiske fotballforbundet (UEFA) der han ber om at landets to siste EM-kvalifiseringskamper blir gjenstand for gransking.

- Det er en klar mistanke om at presidenten i vårt fotballforbund solgte begge kampene. Det er beviser for at han bruker landskampene i egen interesse, og derigjennom håner tilhengerne, skrev Pango.

Albania tapte 2-4 hjemme mot Hviterussland og 1-6 borte mot Romania i de to siste kampene. Landslagssjef Otto Baric trakk seg etter kvalifiseringen.

Brevet fra Pango ble offentliggjort etter at Berisha gikk ut med sine harde beskyldninger på TV.

Spillerne har reagert kraftig på beskyldningene og truet med å saksøke Berisha for ærekrenkelser.

MISTENKES FOR JUKS: Etter to stygge tap i EM-kvalifiseringen, bestemte den albanske regjeringen seg for å sende brev til UEFA med anmodning om atlandets to siste EM-kvalifiseringskamper ble gjenstand for gransking. Bildet er fra Albanias bortekamp mot Romania, som de tapte 1-6. Foto: AFP
MISTENKES FOR JUKS: Etter to stygge tap i EM-kvalifiseringen, bestemte den albanske regjeringen seg for å sende brev til UEFA med anmodning om atlandets to siste EM-kvalifiseringskamper ble gjenstand for gransking. Bildet er fra Albanias bortekamp mot Romania, som de tapte 1-6. Foto: AFP Vis mer

Opposisjonen antyder at Berisha kan ha politiske motiver for sitt utspill. Fotballpresident Armando Duka er bror av landbruksministeren i regjeringen som måtte gå da Berisha kom til makten i juni 2005.

UEFA bekrefter at brevet er mottatt, og at man er i ferd med å vurdere innholdet. Nylig ble det kjent at UEFA har overlevert materiale til Europol om en rekke internasjonale kamper som kan være manipulert. UEFA fastslo imidlertid da at ingen EM-kvalifiseringskamper var blant disse.

(NTB)