Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn:

Landslaget krever svar fra taus Kalla: - Jeg vet ikke hva som skjer

Vil ha stjernen tilbake på landslaget.

HVA SKJER? Den svenske langrennsledelsen vil ha Charlotte Kalla tilbake på landslaget, men mangler svar fra stjernen. Her med Ole Morten Iversen til høyre, og landslagssjef Rikard Grip t.v.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HVA SKJER? Den svenske langrennsledelsen vil ha Charlotte Kalla tilbake på landslaget, men mangler svar fra stjernen. Her med Ole Morten Iversen til høyre, og landslagssjef Rikard Grip t.v. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Charlotte Kalla sto utenfor det svenske langrennslandslaget i fjor, men dominerte likevel på Sveriges vegne med tre av fire medaljer totalt i VM i Lahti.

Nå vil landslagsledelsen ha Kalla tilbake under sine vinger, men det er ett problem: Den svenske stjernen har fortsatt ikke svart på om hun vil.

- Jeg vet ikke hva som skjer, om jeg skal være ærlig, sier landslagssjef Rikard Grip til Expressen, og forteller at han evaluerte forrige sesong med Charlotte Kalla senest sist uke.

- Men da sa hun ingenting definitivt. Jeg fikk ingen tydelig følelse av om det heller mot ene eller andre veien, sier Grip.

Må bestemme seg neste uke

Neste uke skal landslagstroppene presenteres, og da må Kalla ha gitt et svar, krever landslagsledelsen.

- Vi har ikke villet jakte dette på noen måte, men jeg hadde en kort prat med Charlotte her om dagen. Vi skal treffes etter påsken, og da får vi se hva Charlotte har kommet fram til, sier langrennssjef Johan Sares.

- Dumt for hele Sverige

Det vakte oppsikt også i Norge da den svenske 29-åringen bestemte seg for å stå utenfor landslaget i fjor, etter en skuffende 2015/2016-sesong

- Hun gjør noe dumt for seg selv, noe dumt for hele Sverige, sa den norske sportssjefen Vidar Løfshus til Dagbladet, og la til at det var uaktuelt å la Kalla trene med Norge.

Kalla selv har gjentatt at hun med dette ønsket å prøve noe nytt i karrieren, for å reise seg igjen det dårlige året.

- Etter ti år på landslaget er jeg klar for å gjøre forandringer og følge et opplegg jeg har stor tro på, erklærte hun, og la til at hun synes kritikken er vanskelig:

- Jeg synes det er slitsomt med folk som skal mene og synes ting. Men det er en ganske enkel løsning på det, nemlig ikke å oppsøke stedene hvor det menes og synes ting, sa Kalla.

IRRITERT: Sveriges Charlotte Kalla hadde uflaks under lørdagens 30 kilometer i langrenn for kvinner, da staven hennes brakk tvert av under løpet. - Det er mye følelser i dag, det kommer i bølger. Jeg blir jo irritert, sier Kalla. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet TV. Vis mer