Landslaget må gi opp januar-samling

Semb sliter med å finne motstandere til Drillo.

TVILER PÅ JANUARTUR: Toppfotballsjef Nils Johan Semb tviler på at landslagssjef Egil «Drillo» Olsen kan innkalle aktuelle tippeligaspillere til landslagstur i januar.Foto: Dagbladet
TVILER PÅ JANUARTUR: Toppfotballsjef Nils Johan Semb tviler på at landslagssjef Egil «Drillo» Olsen kan innkalle aktuelle tippeligaspillere til landslagstur i januar.Foto: DagbladetVis mer

||| LARNACA/OSLO (Dagbladet): Toppfotballsjef Nils Johan Semb åpnet tidligere i høst for at landslaget igjen skulle ta med aktuelle tippeligaspillere på landskamptur i januar.

Norge har ikke vært på en tilsvarende treningssamling siden 2005 da Åge Hareides lag av hjemlige spillere gikk på det største landslagstapet siden famøse 0-9 mot Nederland i 1972 da USA vant 5-0 i San Diego.

Etter å ha undersøkt mulighetene nærmere, tror imidlertid Semb at det blir vanskelig å finne motstandere til en treningssamling på nyåret.

- Det jobbes fortsatt for en samling i januar, men jeg tror jeg blir vanskelig. Vi har sjekket en del i Sør-Amerika, fordi det er veldig få muligheter i Nord- og Mellom-Amerika. De har Gold Cup. Det utelukker den muligheten. Asiamesterskapet går også da. Det gjør at araberlandene er utelukket, sier Semb til Dagbladet.

Toppfotballsjefen mener at en tur til Sør-Amerika byr på utfordringer, som gjør det mer hensiktsmessig å utsette planene med ett år.

- Sør-Amerika er kludrete med logistikken. Så slik det ser ut nå, blir det vanskelig med januartiltak i 2011, men vi vil gjerne se på det igjen i 2012, sier Semb.

- Skulle det dukke opp et OK tilbud i tolvte time for januar, så kan det bli noe av, men mulighetene er veldig få, legger han til.

Pause mellom november og februar
Landslagsassistent Ola By Rise stiller seg nølende til alternativet å gjennomføre en treningssamling uten kamper.

- Det tviler jeg på. Vi har hatt en fornuftig prat om hva vi skal gjøre; fordeler og ulemper. Men akkurat treningssamling har ikke vært diskutert konkret. Klubblagene er opptatt av å bygge opp spillerne sine i januar, og da må vi være kloke og samarbeide med klubbene, sier By Rise til Dagbladet.

Fotballforbundets hovedprioritet nå, er å få til samling 9. februar. Det er en dato Fifa har merket som internasjonal dato, noe som innebærer at landslagssjef Egil «Drillo» Olsen kan innkalle alle sine beste spillere i en gjennomkjøring før EM-kvaliken mot Danmark på Ullevaal 26. mars.

Treningskampen mot Irland i Dublin 17. november, ligger an til å bli den siste samlingen før landslaget eventuelt samles igjen i begynnelsen av februar.

- Vi holder åpent for at det kan bli noe, men det ser ikke ut som det blir sånn nå, sier By Rise.