KAN JUBILERE: John Arne Riise kan spille sin landskamp nummer 100 mot Wales i november. Her fra den nitriste treningskampen mot Simon Davies og Wales i 2008, der Norge tapte 3-0. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
KAN JUBILERE: John Arne Riise kan spille sin landskamp nummer 100 mot Wales i november. Her fra den nitriste treningskampen mot Simon Davies og Wales i 2008, der Norge tapte 3-0. Foto: Phil Noble, Reuters/ScanpixVis mer

Landslaget møter Wales i november

Sist ble det 3-0-tap.

Norges landslag i fotball møter Wales i årets siste landskamp. Den spilles i Cardiff lørdag 12. november.

Fra før var det avtalt at Norge møter Nord-Irland i Belfast 29. februar neste år, men landskampdatoen i november måtte holdes åpen helt til det var definitivt at Norge ikke skulle spille toeromspill i EM-kvalifiseringen da. Etter at Norge endte på tredjeplass i sin gruppe, kunne kampen i Cardiff avtales.

- Vi har fått på plass to motstandere som tilhører mellomsjiktet i Europa, og dette er en type motstandere som det er gunstig for oss å spille mot i forberedelsene inn mot VM-kvalifiseringen neste høst, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Wales er som Norge utslått av EM, men laget avsluttet sterkt i kvalifiseringen og slo både Montenegro, Sveits (som er Norges antatt farligste motstander i VM-kvalifiseringen) og Bulgaria.

- Wales var et formlag i avslutningen, med tre seirer og et knepent tap for England, sier Semb.

Norge har også noe å revansjere i Wales. I lagenes forrige møte vant Wales 3-0 i Wrexham. Det var starten på det tunge landslagsåret 2008, da Norge ikke vant en eneste kamp og Åge Hareide trakk seg fra jobben som landslagssjef.

John Arne Riise vil, om han spiller, få sin 100. landskamp i Cardiff.

(NTB)