STORMEN SIVERT: Kjetil Rekdal mener Sivert Heltne Nilsen har tatt Tippeligaen med storm, og at landslaget er et naturlig mål for sunnmøringen. Selv er rødtoppen smigret, men ikke helt enig. Her feirer han en scoring mot Elverum i cupen sammen med Daniel Fredheim Holm. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
STORMEN SIVERT: Kjetil Rekdal mener Sivert Heltne Nilsen har tatt Tippeligaen med storm, og at landslaget er et naturlig mål for sunnmøringen. Selv er rødtoppen smigret, men ikke helt enig. Her feirer han en scoring mot Elverum i cupen sammen med Daniel Fredheim Holm. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

- Landslaget neste for Sivert Heltne Nilsen

Rekdal mener 22-åringen har tatt Tippeligaen med storm.

VALLE (Dagbladet): Økonomitrøbbel og tapte rettstvister til tross, på banen har Vålerenga gjort sakene sine godt så langt i år. Seier mot Stabæk i kveld vil ta Oslo-klubben helt opp i ryggen på Odd og Strømsgodset. Medalje er nå en oppjustert og vedtatt målsetting for Kjetil Rekdals menn. 

Blant de viktigste av «Rekas» menn så langt i år er nysigneringen Sivert Heltne Nilsen. 22-åringen kom gratis fra Hødd i 1. divisjon ved årsskiftet, og har taklet Tippeliga-nivået bra. Overraskende bra, skal vi tro Heltne Nilsens sjef.  

- Sivert har tatt rett og slett tatt Tippeligaen med storm. Han er en dominerende figur i ligaen. Det er litt overraskende, for selv om vi visste at han hadde noen enorme defensive kvaliteter, har han vist stor framgang med ballen beina også, sier Rekdal til Dagbladet. 

Overraska rødtopp Hovedpersonen selv blir regelrett satt ut når Dagbladet konfronterer ham med treneres uttalelser. 

- Sier han det!? utbryter en paff Heltne Nilsen. 

- Jeg har vel kanskje taklet nivået steg for steg, men jeg føler ikke jeg har tatt Tippeligaen med storm, fortsetter han etter å ha summet seg litt. 

Og med godt spill over tid, i en toppklubb i Norges øverste divisjon, kommer det nok et naturlig steg: A-landslaget. 22-åringen fra Søre Sunnmøre står med én kamp for det relativt ferske U23-landslaget. Han forsøker i det lengste å være kledelig beskjeden om egne ambisjoner, men klarer ikke riktig å dy seg når han hører at Rekdal har uttalt at «landslaget bør være Siverts neste mål.»

- He-he, jeg veit ikke helt om jeg bør si det... Men jeg vil gjerne være på landslaget innen to år. Det er noe jeg jobber knallhardt for, sier Heltne Nilsen. 

Medalje er målet Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er ikke redd for at rødtoppen fra Volda skal miste bakkekontakten av en god debutsesong med medfølgende ros fra fjern og nær. Rekdal ser klare forbedringspunkter hos midtbanedirigenten, noe de jobber med på feltet hver dag. Samtidig er han klar på at Heltne Nilsen er av den ulla som fort forsvinner fra Vålerenga før han har nådd sitt fulle potensial. 

- Vi henter unge spillere for at de skal utvikle seg, havne på landslaget, og til slutt ut av Norge til en større liga. På veien skal disse spillerne ta oss oppover tabellen, før de blir så gode at de reiser. Da må vi fylle på nedenfra. Det er denne evige runddansen vi jobber med å komme oss inn, og som Sivert forhåpentligvis blir en del av, sier Rekdal. 

Før den tid vil 45-åringen gjerne svinge seg i en annen dans: Den etter at man har tatt medalje. Før sesongen var klubbens mål å bli bedre enn i 2013 (11.-plass). Etter en god vårsesong er medalje nå nedfelt som ambisjon på Valle. Da må Stabæk slås i jubileumskampen på Ullevaal i kveld. 

- De siste årene viser at man må godt opp på 50-tallet i antall poeng for å havne blant de tre beste. Vi står nå med 27 etter 16 kamper, så det er mange kamper som må vinnes før vi er der. Vi får starte med Stabæk i dag, sier Rekdal og gliser. 

GULL MED PAPPA: I Hødd vant Sivert Heltne Nilsen cupgull med pappa Lars Arne Nilsen som trener. Nå vil han ta nye steg i Vålerenga. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
GULL MED PAPPA: I Hødd vant Sivert Heltne Nilsen cupgull med pappa Lars Arne Nilsen som trener. Nå vil han ta nye steg i Vålerenga. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer