PÅ BYEN MED LEDELSENS VELSIGNELSE: Toppfotballsjef Nils Johan Semb ser ingen problemer med at landslagsspillerne fikk lov til å ta en tur på byen etter seieren mot Island.Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PÅ BYEN MED LEDELSENS VELSIGNELSE: Toppfotballsjef Nils Johan Semb ser ingen problemer med at landslagsspillerne fikk lov til å ta en tur på byen etter seieren mot Island.Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Landslaget på byen fire dager før Danmark-kampen

Semb bekrefter at laget fikk nyte alkohol.

(Dagbladet): Etter fredagens seier mot Island, og bare fire dager før den høyst avgjørende EM-kvalikkampen mot Danmark, fikk hele det norske landslaget lov til å dra på byen og drikke alkohol med ledelsens velsignelse, melder P4.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb var selv ute sammen med støtteapparatet fredag kveld, og bekrefter overfor radiokanalen at også spillerne fikk lov til å ta en liten feiring av 1-0 seieren på Ullevaal.

- Det er frihet under ansvar. Da handler det om å bruke sunn fornuft. Det har vi praktisert i 20 år og synes at det fungerer fint, sier Semb til P4.

Toppfotballsjefen påpeker at det også kan ha sine positive sider å kunne koble av litt midt i en samlingsperiode, selv om det bare var noen dager til neste kamp.

- Jeg mener at det å lade opp også er å få lov til å møte venner og familie og slappe av litt. Hvis man klarer å praktisere denne friheten og tar det ansvaret om gjelder, så er det uproblematisk, sier Semb.

Ifølge kilder P4 har vært i kontakt med, var noen av spillerne ute så lenge som til klokka fire på morgenen. Enkelte av dem skal også ha uttrykt ønske for å fortsette festen privat.

Semb vil ikke kommentere hva enkeltspillere har foretatt seg, men erkjenner samtidig at han ikke hadde kontroll på når alle var tilbake i seng.

- Nei, det vet jeg ikke. Vi har ikke kontroll på det. Det er derfor vi har regelen om frihet under ansvar, sier toppfotballsjefen.