Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslaget på plass i Aserbajdsjan: - Bra vi tapte mot Estland

- Fikk en vekker.

HAR LANDET:  Per Ciljan Skjelbreid (til venstre) på vei ut fra flyplassen i Baku fredag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HAR LANDET: Per Ciljan Skjelbreid (til venstre) på vei ut fra flyplassen i Baku fredag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

BAKU (Dagbladet): Per Ciljan Skjelbred og det norske fotballandslaget landet i Aserbajdsjans hovedstad Baku i går kveld. Søndag venter den viktige kampen i EM-kvalifiseringen mot Aserbajdsjan.

På papiret skulle du tro at dette er et lag Norge skal høvle over. Men med Per-Mathias Høgmos håndplukkede menn er ingenting sikkert. I alle fall etter det sjokkerende 0-1-tapet for Estland onsdag kveld.

- Det var kjipt. Det er ingen som liker å tape fotballkamper. Men jeg sitter ikke igjen med en dårlig følelse, sier Tarik Elyounoussi til Dagbladet.

- Jeg tror det var bra læring for oss, og en vekker. Kanskje var det greit at vi tapte, sier han om privatlandskampen.

- Hauset opp Spesielt i 1. omgang framsto Norge totalt uten kraft og energi.

Tarik fortsetter:

- Før denne kampen hadde vi vunnet mot Bulgaria og Malta, og var blitt hauset opp. Jeg tror det var bra at vi tapte. Nå er det «back to basic», og det gjelder å være på fra starten av.

Aserbajdsjan ligger helt sist i gruppe H, med null poeng etter tre kamper. Norge har seks poeng på tredjeplass - og har Kroatia og Italia foran seg på tabellen. Begge nasjonene har ni poeng.

- Det kommer til å være et helt annet tempo og innstilling til kampen. Nå spilles det om poeng, sier Tarik.

Travel Flere av spillerne har lagt bak seg en relativt travel uke. Søndag var det avslutning i Tippeligaen. To dager seinere var altså Estland motstander på Ullevaal.

De siste dagene har det vært en del ømme muskler og rusk i maskineriet. Blant annet droppet laget en fotballøkt torsdag

I går reiste spillere og trenere til Baku, og skal tilpasse seg en tidsforskjell der Aserbajdsjan ligger tre timer foran.

- Vi kjører i utgangspunktet norsk tid. Vi gjør det sånn at vi skal merke minst mulig til tidsforskjellen, sier Høgmo.

Han fortsetter:

- Vi har sett Aserbajdsjan mot Bulgaria, Kroatia og Italia. Det er et lag som er ganske possession-orientert. Og så har de en hardtarbeidende, ganske god spiss på topp. Han er viktig å ivareta, og er den største trusselen jeg ser.

Kampstart søndag: Klokka 18.00.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling