Landslaget skal gjennom «Barcelona-øvelsen» på dagens trening

Per-Mathias Høgmo ser opp til flere lag.

SISTE PRESSETREFF FØR AVREISE: Den ferske landslagssjefen Per-Mathias Høgmo inviterer til pressekonferanse før landslaget reiser til Slovenia.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SISTE PRESSETREFF FØR AVREISE: Den ferske landslagssjefen Per-Mathias Høgmo inviterer til pressekonferanse før landslaget reiser til Slovenia. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmo holdt sin siste pressekonferanse før landslaget reiser til Maribor for å forberede seg til VM-kvalifiseringskampen mot Slovenia i dag.

- De er et bra lag med ok spillere, sier Høgmo om Slovenia.

I går fortalte Høgmo at han gir landslagsspillerne hjemmelekser, og at han utfordrer de før hvert møte. Dagen før snakket han blant annet om hvor positivt det var at Per Joar Hansen kritiserte ham i forbindelse med laguttaket til fredagens kamp.

Per-Mathias Høgmo har drillet spillerne på trening, men landslagstreneren holder imidlertid kortene tett til brystet før kampen når det gjelder hvem som skal starte.

- Jeg kan ikke gi noe lag nå, og det skjønner dere. Jeg trenger hver eneste dag nå for å bli kjent med detaljer før jeg tar ut et endelig lag, sier Høgmo til TV 2.

Hangeland friskmeldt De siste brikkene i uttaket falt endelig på plass da Brede Hangeland ble friskmeldt og sluttet seg til troppen i går. Han har slitt med et virus, men ventes å være klar til kampen mot Slovenia.

- Slik det ser ut nå er han spilleklar, og spiller på fredag. Det er veldig gledelig, sier Høgmo.

Etter pressetreffet skal landslaget ha en treningsøkt, og Dagbladet vil komme med saker fra Ullevaal Stadion utover dagen.

- Først skal vi varme opp i 25 minutter. Vi har en øvelse jeg kaller Barcelona-øvelsen, som handler om aggressivitet. Det handler om hvordan vi skal vinne ball, og kontringsstrukturen, hvor kontringen skal gå. Så splitter vi i to og jobber med spisser, back og kant på den ene siden, og fire defensive på den andre siden, sier Høgmo, som varsler høyere intensitet på dagens trening.

Ser til mange På spørsmål om hvilke lag som inspirerer Høgmo, svarer han at det går i bølger.

- Det er en dynamisk sak når man ser alt av internasjonal fotball og ser hvordan det utvikler seg. Det går i bølger. Vi trodde Frankrike med Zidane var uovervinnelige, så kom Spania og vi trodde det samme, så kom Tyskland. Når det gjelder Barcelona-øvelsen er det en fysisk trener i Djurgården som er opptatt av hardt press, men også ballbesittelse, sier Høgmo.

Og Høgmo er ikke redd for å feile med sine taktiske grep.

- Jeg tenker aldri konsekvenser, det er jeg katolsk på. Jeg skal alltid klare å vurdere ting når det har skjedd. Nå gjelder det å være best mulig forberedt til neste kamp, og det er der fokuset ligger, sier Høgmo.

Dikteren Tarik Tarik Elyounoussi kom med et sleivspark til kvinnefotballen tidligere dag, noe som blant annet fikk Tom Nordlie til å reagere kraftig. På landslaget var stemningen mer lyrisk, og Tarik startet dagen med å lese et dikt for landslagssjefen, som har en forkjærlighet for skriftformen.

- Det var et veldig kort dikt som jeg skrev i går selv. Men hva som stod eller hva jeg leste opp får jeg holde for meg selv, sier Tarik til TV 2.

- Det var godt. Det var et fint lite dikt med bra enderim med litt humoristiske innslag. Jeg fikk veldig bra tilbakemelding, sier Tarik.