Landslaget som er verst når det gjelder

Mangler støtte fra folket, mener Dan Eggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En fjerdeplass i VM og seier i EM på hjemmebane i 1964. Det er alt fotballstormakten Spania har å slå i bordet med, til tross for at det ikke har manglet på kvalitetsspillere opp gjennom årene.

De pinlige mesterskapsmerittene har gitt spanjolene et «verst når det gjelder»-stempel. For hvordan er det mulig for en gjeng så gode fotballspillere å underprestere idet klubbdrakta skiftes ut med ei landslagsdrakt?

Foran EM i Østerrike og Sveits er Spania igjen blitt gjort til en av de aller største favorittene. Tidligere Celta Vigo- og Alaves-proff Dan Eggen tror dette kan bli året da et spansk landslag omsider får ut potensialet sitt.

- Jeg er veldig optimist, og tror de vinner. I forrige VM var de jo superbra før de gikk på en smell mot Frankrike. Jeg tror de er blitt bedre og fått mer rutine siden da, og spillere som Torres og Fabregas har gjort stor suksess i utlandet. Det stemmer bedre for Spania nå, tror Eggen.

Landslaget kan seile sin egen sjø

Han har ingen fasitsvar på hvorfor det spanske kollektivet stort sett har sviktet i mesterskap etter mesterskap siden 1930-tallet. Men teorier har han mange av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer