Landslaget sterke i troen

Carew: - Større mirakler har skjedd før.

(Dagbladet.no:)

På papiret er 0-1 ikke noe umulig utgangspunkt når det gjenstår 90 minutter fotball.

Norges begredelige forestilling mot Tsjekkia på Ullevaal lørdag gjorde likevel de fleste her hjemme på berget til pessimister foran morgendagens returkamp.

- Vi er gode nok
Landslagsspillerne selv er ikke i tvil; De har vært med på større overraskelser før.

Steffen Iversen var med på å slå AC Milan på San Siro. Hans gamle klubb Rosenborg sto for en kjempebombe i Champions League da de slo de italienske mesterne en desemberkveld i 1996.

- Mot Milan tenkte vi nok ikke at vi var gode nok til å vinne. Det har jeg trua på nå mot tsjekkerne, sa Iversen til TV2 i kveld.

Mirakelmannen

John Carew er en av mange i landslagstroppen som har opplevd store øyeblikk på fotballbanen. Han har blant annet scoret i en Champions League-finale, og barnefar Carew tror unektelig på små stikk av magi.

LEVENDE VEGG: I playoffen mot Spania for to år siden sto Espen Johnsen som en levende vegg og holdt EM-drømmen levende. Thomas Myhre må vise liknende takter, skal Norge kunne komme til VM i morgen kveld. Foto: SCANPIX
LEVENDE VEGG: I playoffen mot Spania for to år siden sto Espen Johnsen som en levende vegg og holdt EM-drømmen levende. Thomas Myhre må vise liknende takter, skal Norge kunne komme til VM i morgen kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

- Større mirakler har skjedd før enn at vi skal slå ut Tsjekkia, sa Lille-John til TV2.

En som ikke bare har spilt finale i mesterligaen, men faktisk vunnet den, deler de andre spillernes gode magefølelse.

- Jeg har virkelig tro på at vi kan klare dette, sa John Arne Riise til et samlet pressekorps i Praha.

Sisteskansen superviktig

For to år siden var Espen Johnsen utrolig i den første playoffkampen borte mot Spania. Thomas Myhre må levere noe av det samme keeperspillet i morgen dersom Norge skal ha en sjanse til å komme til VM.


Og under gårsdagens trening
viste Myhre takter som kan gi Ola Nordmann håp om et nytt fotballmirakel.

MIRAKELET PÅ SAN SIRO: Steffen Iversen var en av Rosenborg-spillerne som beseiret AC Milan på italienernes hjemmebane i 1996.