- Landslaget svekkes ikke veldig

Drillo om Riises bråstopp.

ULLEVAAL (Dagbladet): Når Egil Drillo Olsen tar ut sin ellever til bortekampen mot Albania 7. juni, blir det uten John Arne Riise på venstrebacken.

32-åringen ga seg i dag på landslaget - via en pressemelding - og Drillo stilte opp på landskamparenaen for pressen en time etter.

Hedenstad ute i kulda
- Hvor mye svekkes landslaget av dette?

- Ikke så veldig mye. Det kommer naturligvis an på hva som presteres av de som ligger bak der. Men vi har folk som spiller fast i brukbare ligaer, og som spiller bra, sier Drillo til Dagbladet.

Han trekker fram flere backer som kan erstatte Riise, men liker ikke at Vegar Eggen Hedenstad sjelden får spille fra start for Freiburg i Bundesliga.

- Jeg skulle gjerne hatt Vegar (Eggen Hedenstad) på banen også, men det har vi ikke. Det passer litt dårlig. Men vi har både Tom Høgli og Espen Ruud, så vi har folk, sier Drillo.

- Passer ikke godt
Landslagssjefen har allerede hyllet Riise gjennom NFFs pressemelding, men han medgir at landslaget ønsker flest mulig spillere å velge mellom framover.

- John Arne har sikkert tenkt nøye gjennom dette, men det passer ikke oss som steller med dette så veldig godt. Vi er midt i en kvalik, og hadde trengt alle spillere vi har bruk for. Vi hadde helt sikkert fått bruk for ham, sier Drillo.

Riise sier han er overrasket over at Riise setter punktum med 110 kamper med flagget på brystet.

- Det har alltid svingt litt rundt John Arne, men vi kommer til å savne ham. Han hadde en entusiasme og bidro i miljøet på mange måter, sier Drillo.
Ingen overtalelse
Riise skriver i sin pressemelding at han prioriterer klubblaget framover, og Drillo tror det er flere år igjen i beina til veteranen.

- Han håper vel å spille tre-fire-fem sesonger ute, og jeg ønsker ham lykke til med det. Så får vi se om han ombestemmer seg med landslaget, men det tviler jeg vel på, sier Drillo.

Det vakte oppsikt da Riise i et intervju med TV 2 sist uke, uttrykte omfanget av den forargelsen han følte da han ikke ble tildelt kapteinsbindet i Brede Hangelands fravær.

I det samme intervjuet hevdet Riise at det bare var ham selv og Hangeland som tok ansvar og brukte snakketøyet ute på banen.

SISTE DANS: John Arne Riise avsluttet med tap mot Albania. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SISTE DANS: John Arne Riise avsluttet med tap mot Albania. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Da Drillo ble konfrontert med dette i dag, bagatelliserte han begge deler.

- Men har han et poeng? ble landslagssjefen spurt.

- Nei. Det har han ikke.

- Ser du noe poeng i å prøve å overtale ham til komme tilbake til landslaget?

- Nei.