Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Landslaget svekket VIF

Vålerenga misbrukte den første av tre sjanser til å vinne seriegullet. Trener Knut Jørgen Stubdal skylder på at seks spillere har vært borte med landslaget den siste uka.

Med seier mot Stavanger på Jordal hadde seriegullet vært sikret, og Vålerenga kunne begynt oppkjøringen mot kvartfinalene neste uke. Med 3- 3 må Vålerenga i første omgang vente til i morgen. Da går turen til Sarpsborg.

-  Vi trenger ett poeng til, og har slått Sparta fem ganger tidligere i år. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare det igjen, sier Vålerenga-trener Knut Jørgen Stubdal til Dagbladet.

Han var skuffet over gutta sine i går.

-   I dag er jeg ikke fornøyd med noen . Vi sviktet kollektivt de første to periodene, sier han.

Seks borte

Før tredje periode var det lite i Vålerenga som minnet om Norges beste hockeylag denne sesongen. Stavanger ledet 3- 1 på Jordal.

-  Vi trykket på som vi pleier, og skapte masse sjanser. Men vi satte dem ikke, og da kom Stavanger på kontra og scoret, sier Stubdal.

Han tror mye av forklaringen på det svake spillet handler om fraværet av spillere på trening den siste tida.

 MÅ VENTE:  Med seier mot Stavanger på Jordal hadde seriegullet vært sikret. Med 3- 3 må Vålerenga og Tommy Marthinsen i første omgang vente til i morgen. Her er Marthinsen flankert av Morten Bakkene (t.v.) og Christian Dahl Andersen. Foto: Kurt Pedersen/Digitalsport
MÅ VENTE: Med seier mot Stavanger på Jordal hadde seriegullet vært sikret. Med 3- 3 må Vålerenga og Tommy Marthinsen i første omgang vente til i morgen. Her er Marthinsen flankert av Morten Bakkene (t.v.) og Christian Dahl Andersen. Foto: Kurt Pedersen/Digitalsport Vis mer

-  Vi har hatt seks spillere borte med landslaget. Disse hadde ikke trent med laget den siste uka. Selvfølgelig påvirker det oss som lag, sier Stubdal.

Lettere trening

Han presiserer at dette ikke er ment som en bortforklaring.

-  Vi burde uansett avgjort dette sjøl i tredje periode. Vi hadde sjanser nok til det, sier Stubdal, som gjerne skulle sluppet den ekstra spenningen.

-  Nå må vi slikke sårene og lade opp til torsdag igjen. Det betyr løsere trening enn jeg hadde ønsket. Skulle gjerne startet oppkjøringen mot kvartfinalene med hardere trening allerede nå, sier Stubdal.

I kvartfinalene trekkes lag 1 og 2 på tabellen mot lag 7 og 8.

-  Det betyr at vi møter enten Stavanger eller Lillehammer, sier Stubdal.

På Jordal jublet uansett hjemmefansen for 4- 3-seier i straffekonken etter spilleforlengelsen i går. De håper nok å juble for noe mer i morgen kveld.

Taper Vålerenga i Sparta, samtidig som Trondheim slår Frisk hjemme i Trondheim, blir det rein seriegullfinale mellom Vålerenga og Trondheim på Jordal kommende søndag.