Landslaget verdt 100 mill. mindre

Landslaget taper 100 mill. kroner i markedsverdi dersom fire av de største stjernen forblir utestengt. Det hevder flere PR- og sponsoreksperter. Samtidig murrer flere av landslagets samarbeidspartnere.

Ifølge Dagens Næringsliv synker landslagets sponsorverdi som en stein etter at Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen, Ronny Johnsen og Tore André Flo er kastet ut.

Verdi med stjernene på laget: 400 mill. kroner. Verdi uten: 300 mill. kroner.

12 selskaper går i dag sammen om å betale 400 mill. kroner i en fireårskontrakt med Norges Fotballforbund. Avtalen ble inngått med fullt stjernemannskap.

- Sponsorene kan umulig være særlig fornøyde. Produktet de har kjøpt er jo et helt annet enn det de får uten de store profilene på laget, seir administrerende direktør Claus Sonberg i PR-selskapet Burson-Marsteller til avisa.

Også Dinamo ask-partner Per Kaarby mener sponsorverdien faller med 100 mill. kroner.

- Verditapet på kort sikt blir cirka 25 prosent. Det er klart, sier Kaarby.

Dagbladet var i går i kontakt med flere av NFFs sponsorer. De har allerede begynt å murre.

- Vi håper og tror at en konstruktiv løsning vil komme. Skjer ikke det må vi tenke over saken, sier administrerende direktør Rune Flaen i Bama-gruppen.

Også andre sponsorer viser vilje til reforhandling av Team Norway-avtalen.

- Dersom det viser seg å bli en vedvarende tendens at de beste ikke stiller på landslaget, føler vi at vi betaler for mye i forhold til det vi får igjen, sier sponsoransvarlig Jarle Jodnes i Tine.