Landslaget vil ha revansje: - Jeg ble fly forbanna, det ble vi alle

Klar for retur i Ungarn.

TANKEFULL REISE: Pål André Helland var blant dem som forsøkte å holde humøret oppe på flyturen til Budapest fredag kveld. Men mest av alt var det en stemning av innbitthet blant de norske spillerne. Foto: Bjørn Langsem
TANKEFULL REISE: Pål André Helland var blant dem som forsøkte å holde humøret oppe på flyturen til Budapest fredag kveld. Men mest av alt var det en stemning av innbitthet blant de norske spillerne. Foto: Bjørn LangsemVis mer

BUDAPEST (Dagbladet): Det kan være så mange slags stemninger på en flytur med landslaget. Kommer de fra en seier er det latter, mingling, vitsing og godhjertet erting. Midtgangen tråkkes ned av støle bein som vil strekkes ut, av glisende spillere som vil opp og dele historier, telefonbilder og ferske kampøyeblikk.

Kommer de fra et tap er de ofte nedbrutte, slagne, stillesittende, av og til også motløse. Skal de til EM, må Norge bli den første nasjonen som reiser seg etter å ha tapt hjemme i første playoffkamp. Alvoret preget gutta i går kveld, men samtidig:

«Motløs» er ikke ordet som best beskriver gjengen vi fløy DY 9050 fra Oslo til Budapest sammen med. Det var et forbannet, hevnlystent og revansjejagende landslag som satt tankefulle på seteradene bak pilot Harald Martin Brattbakk.

- Vi har gode sjanser Samtlige av landslagsspillerne Dagbladet har snakket med etter Norges 0-1-tap hjemme mot Ungarn, fastholder at Norge er et bedre lag enn Ungarn.

Det begrunner de med at de hadde ballen mest og skapte flest sjanser. En av de største tilfalt kaptein Per Ciljan Skjelbred - som mindre enn ett døgn seinere satt tankefull i flysete 9D på vei til Budapest.

- Jeg mener vi har veldig gode sjanser til å komme til EM, forteller landslagskapteinen til Dagbladet.

- Fly forbanna Pål André Helland på seterad 14 var blant dem på flyvningen som oftest reiste seg for å småprate med lagkompisene i europeisk luftrom. Men ett hodestøt fra torsdagskvelden var vrient å få ut av hodet.

- Det var en helt jævlig følelse å se at den havnet i tverrliggeren, sier Helland til Dagbladet.

- Hva går igjennom deg i et slikt øyeblikk?

- Jeg ble fly forbanna. Det var vi alle rett etter kampen, men det går fort over. Nå må vi snu dette. Vi er et bedre lag enn Ungarn. De imponerte meg overhodet ikke. Hvis vi presterer det samme i Budapest, er jeg ganske sikker på at vi skal komme oss til EM.

- Ekstremt frustrerende I nærheten av Helland satt RBK-kollega Alexander Søderlund, som sier dette:

MÅLBEVISST: En av norsk fotballs mestscorende spillere gjennom tidene, Harald Martin Brattbakk, satt i cockpiten da landslaget fløy til Ungarn. Foto: Bjørn Langsem
MÅLBEVISST: En av norsk fotballs mestscorende spillere gjennom tidene, Harald Martin Brattbakk, satt i cockpiten da landslaget fløy til Ungarn. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Ekstremt frustrerende. Vi hadde ballen 70 prosent av kampen og dominerte egentlig hele kampen. Vi skal snu dette i Budapest.

Den holdningen er en fellesnevner hos alle de norske spillerne.

- Jeg ble egentlig overrasket over hvor mye vi skapte. Det er ikke så ofte det skjer i internasjonal fotball. Vi er et bedre lag enn Ungarn. Vi skal slå dem. Vi skal til EM, sier Pål André Helland.

- Jeg mener fremdeles at vi har gode muligheter til å komme oss til Frankrike. Ungarn er et lag vi kan slå borte. Hvis vi får opp balltempoet og effektiviteten, er det fullt mulig, mener Markus Henriksen.

- Vi må fram for å score. Vi skal snu dette. Jeg tror vi kommer til EM, sier keeper Ørjan Håskjold Nyland.

- Må glemme tapet Alexander Tettey reagerer nærmest med vantro idet vi opplyser ham om cornerstatistikken.

- 16-0 i cornere? Da sier det jo seg selv (at Norge burde ha vunnet), sier Norwich-spilleren.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi gjør mye bra, men hvor mange sjanser må vi ha for å score? Det er det store problemet vårt. I internasjonal fotball er du nødt til å ta vare på sjansene dine.

Om søndagens returkamp:

- De kommer til å legge seg bakpå igjen, så vi må komme opp med noe spesielt, i hvert fall på den siste tredjedelen. De forsvarte seg veldig godt, spesielt på innlegg. De har to veldig høye midtstoppere som dunker av gårde alt. Det vi trenger for å score er litt kombinasjonsspill og «magic». Jeg tror det skal gå. Vi har i hvert fall spillere som kan slå tilbake, sier Tettey, og det er ingen tvil om revansjelysten hans heller.

For da han oppsummerte sin egen sinnstilstand overfor Dagbladet rett etter torsdagens tap, lyste det i øynene hans:

- Jeg er forbanna nå.

• Ungarn-Norge har avspark 20.45 søndag kveld. Kampen vises på TVNorge.