Langrennsjentene står sammen

Landslagets mor, Marit Bjørgen, hylles av skijentene: - Den tunge tiden hadde vært mye verre uten Marit. Hun er uvurderlig

Det norske kvinnelandslaget tynnes ut i rekkene. Men Marit Bjørgen holder gruppa sammen. Skijentenes kaptein og mor beskrives som uvurderlig av lagvenninnene.

LAGKAPTEIN: Marit Bjørgens kapteins- og mammarolle på skilandslaget har vært uvurderlig i den utfordrende perioden i høst. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LAGKAPTEIN: Marit Bjørgens kapteins- og mammarolle på skilandslaget har vært uvurderlig i den utfordrende perioden i høst. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Når det norske kvinnelandslaget i langrenn reiser til verdenscupåpningen i Kuusamo neste helg, er det med en historisk liten tropp, opplyser langrennssjef Vidar Løfshus.

Det har dessverre blitt en trend den siste tiden, grunnet kutt i nasjonskvotene, sykdom, private årsaker og Therese Johaugs dopingsak. De populære skijentene har vært synonymt med medgang og suksess de siste årene, men i høst har det periodevis vært tungt.

- Det har vært kjedelig og tungt, spesielt saken til Therese, som jeg er så nærme. Det er ikke godt å se henne sånn. Vi må tenke på å være der for hverandre. Det har påvirket oss, forteller Ingvild Flugstad Østberg til Dagbladet.

- Jeg har prøvd å være der som jeg pleier for Therese. Jeg har forsøkt å være den vennen jeg har vært hele tiden. Det handler om å være der for henne. Hvor mye vi snakker, er mellom oss, men vi har god kontakt og trener sammen. Vi prøver å gjøre det beste ut av situasjonen.

- Vi må ta vare på hverandre

Astrid Uhrenholdt Jacobsen forteller om lagånden som er helt spesiell i disse dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer