Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagets ryggrad

Katja Nyberg har aldri spilt med en bedre spiller enn Gro Hammerseng. Sammen kan de spille Norge langt i EM. Det vet de selv.

DEBRECEN (Dagbladet): På jentenes fridag i går tok Nyberg ordet, og sa det rett ut til Dagbladet:

-  Uten oss går det ikke. Og så lo hun godt. Sammen med kaptein Hammerseng.

På banen funker duoen som hånd i hanske. Sammen har de hamret inn 471 scoringer i landslagstrøya. I forsvar har de muret det til for motstanderne. Den finsk-norske bakspilleren innrømmer at hun trenger Gro Hammerseng på sin side når det koker ute på EM-parketten.

-  Jeg trenger Gro for å prestere. Hun er veldig viktig for meg, sier Katja Nyberg.

Tryggheten

Det er den ekstra selvtilliten som kommer når hun ser Hammerseng ta grep. Da tør Katja kline til både i forsvar og angrep.

-  Gro er faktisk den beste spilleren jeg har spilt med på landslaget. Jeg finner den viktige tryggheten når hun spiller med meg på banen. Jeg blir bare bedre av henne, sier Katja Nyberg.

Kapteinen fungerer også som en viktig støttespiller utenfor banen. På spillerhotellet i Ungarn banker Nyberg gjerne på døra til Gro for å be om råd. De har blitt så gode venner at Larvik-spilleren innrømmer at hun savner Gro når hun spiller håndball i danske Ikast.

-  Jeg er blitt glad i Gro. Hun gjør alt så riktig på landslaget. Hun er blitt en god venninne for meg, forteller Nyberg.

Glem shopping

De er blitt opptatt av hvordan de kan løfte Norge. Og spesielt hvordan de kan gjøre det sammen.

-  Det er godt å vite at jeg kan snakke med Gro om alt, sier Katja.

Men én ting gjør de ikke sammen: Shopping.

-  Da tar Katja heller en kaffe, flirer Hammerseng. Nyberg orker ikke slite seg ut.

-  Jeg er mer redd for bankkortet hennes, sier Nyberg og ler.

Og Hammerseng selv er glad for at hennes makker heter Katja Nyberg og spiller som hun gjør.

-  Jeg er trygg med Katja på banen. Vi tenker likt og jeg er alltid sikker på at hun leverer varene. Jeg har veldig stor tro på henne. Hun er vanvittig god, sier Gro Hammerseng.

Mose Spania

I kveld skal Spania moses. Det er Katja Nyberg og Hammerseng spesielt klare for.

-  Dette er en aldri så liten revansje for oss, sier Hammerseng. I fjorårets VM gikk Norge på en gedigen smell og mistet OL plassen. Hammerseng lot tårene trille. Katja Nyberg var sønderknust. I kveld skal dynamittduoen hevne seg, og si takk for sist på sin måte.

-  Vi vinner 33-23, sier Katja Nyberg.

VIKTIGE: Norges to vikigste håndballjenter i øyeblikket, Katja Nyberg (t.v.) og Gro Hammerseng. De er blitt sentrale makkere på banen og gode venninner utenfor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media